Checkpoint helpt je op weg

Checkpoint is hét informatiepunt voor studenten. Je kunt er terecht met al je vragen over studeren, wonen, werken en leven in Venlo. Check online wat we allemaal voor je kunnen betekenen of kom naar ons kantoor Koninginnesingel 29 in Venlo.

Wonen

Op zoek naar een kamer of wil je weten wat het kost om op kamers te gaan? Wat moet je verder allemaal regelen en waar koop je (tweedehands) meubilair? Checkpoint kan het je haarfijn uitleggen.

Check de meest gestelde vragen:


Financiën

Wat kost studeren? Heb ik recht op toeslagen? Welke verzekeringen heb ik nodig? Als student is het belangrijk dat je je zaakjes financieel gezien op orde hebt. Maar wij snappen ook dat je door alle regeltjes de bomen door het bos niet meer ziet. Checkpoint heeft antwoord op al je vragen!


Werk

Waar vind je die leuke bijbaan? Hoe kom je aan een uitdagende stageplek bij een aansprekend bedrijf? En hoe het zit met belastingen als je ergens aan de slag gaat?

Check hier voor antwoord op de belangrijkste vragen over werk.


Reizen en transport

Vind je weg in en rond de stad. Met de vele vliegvelden in de buurt en goeie treinverbindingen is Venlo ook de perfect plek om Nederland en Europa te ontdekken.

Hier vind je alles over openbaar vervoer, het kopen van fietsen, tips voor leuke uitstapjes en nog veel meer.


Gezondheid

Wat moet je doen als je ziek bent? Hier vind je alles wat je moet weten over onder meer dokter, tandarts, ziekenhuis, noodgevallen en verzekeringen.


Overige vragen

Alle antwoorden op je overige vragen kun je hier terugvinden, van het adres van een copy-shop tot het versturen van een pakketje.


Gratis sporten, hotspots, korting en meer?

Download de app om direct te profiteren van kortingen bij de leukste tenten in Venlo, je direct in te schrijven voor een sportlesje of om de evenementenagenda te checken. Met de CheckVenlo app heb je alles bij de hand.


Meer info over de app

Checkpoint, het informatiepunt voor studenten in Venlo

Checkpoint is het digitale en fysieke informatiepunt voor studenten. Je kunt er terecht met al je vragen over studeren, wonen, werken en leven in Venlo. Check hier wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

  Stel je vraag op Facebook   Bel ons op +31773905944   info@checkpointvenlo.com   Veel gestelde vragen
Vraag Checkpoint om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×