22 must see's & do's

CheckVenlo heeft voor jou de 22 leukste, avontuurlijkste en mooiste dingen uitgezocht die je zeker moet zien én doen in Venlo. Veel plezier!

Check de highlights van Venlo!

Waar moet je nou écht eens heen en wat moet je zéker gaan doen in Venlo? Hieronder vind je de hotspots van de stad in één handig overzicht: 11 must see's & 11 must do's! Enjoy!


11 x MUST SEE

1. Stadskantoor

Aan de Maasoever, met planten aan de gevel en bomen in het gebouw. Helemaal Cradle to Cradle, dus alle materiaal kunnen worden hergebruikt.

2. Julianapark

Leef je uit het Julianapark, waar ook meermaals diverse events te vinden zijn

3. Keizerstraatje

Loop door het Venlo van 1804, toen keizer Napoleon hier doorheen reed om het volk te ontlopen. Nu kun je er heerlijk eten en drinken.

4. Kasteeltuinen Arcen

Voel je een prins of prinses in de Kasteeltuinen. Op 10km van Venlo vind je een 17de eeuws kasteel omringd door 32 hectare prachtige tuinen.

5. De Groote Heide

Wandel, ren, fiets of skate de 5,6 km grote ronde om de Groote Heide. Op heldere dagen zie je er ook de spectaculaire zweefvliegtuigen.

6. Kapelke van Genooi

Examens op komst en kun je wel wat hulp van boven gebruiken? Steek een kaarsje aan in de 600 jaar oude Kapel van Genooi.

7. Q4

Jarenlang een obscure buurt, maar Q4 is nu het levendige en creatieve hart van de stad. Een mix van horeca, winkels en mooie panden.

8. Oude stadhuis

Het stadhuis uit de 16de eeuw is de kroonjuweel van de stad. Een prachtig gebouw in renaissance stijl met twee kenmerkende torens.

9. Martinuskerk

Zelfs als je niet gelovig bent moet je hier even binnen gaan kijken. Mooie gotische kerk uit de 15de eeuw, met een 68 meter hoge toren.

10. Zaterdagse markt

Een Nederlandse uitspraak luidt 'een Euro is het dubbele waard op de markt'. Dit geldt ook voor de openlucht markt op het Nolensplein.

11. Steyl

Steyl: het Lourdes van Limburg. Een spiritueel oud dorpje met botanische tuinen, kerken en unieke musea.


11 x MUST DO

1. Feesten bij John Doe

Maandag: feest. Dinsdag: feest. Woensdag: feest. Donderdag: feest. Vrijdag: feest. Zaterdag: feest. Zondag: feest. Dé feestkroeg van Venlo!

2. Bezoek Theater De Maaspoort

Bezoek de geweldige voorstellingen van De Maaspoort. Tip: loop ook eens naar boven, daar heb je een terras met super uitzicht op de Maas.

3. Bandjes kijken bij Grenswerk

Ga naar een concert, dance event of studentenfeest in Grenswerk, het poppodium van Venlo. Probeer zeker ook de eens het eten in het eetcafé!

4. Shoppen in de binnenstad

Echte shopaholics kunnen hun hart ophalen! Je vindt hier kleine boetiekjes tot aan grote ketens en van cadeauwinkel tot Duitse supermarkt.

5. Support VVV-Venlo

We zijn terug op het hoogste niveau! Maak mee hoe VVV-Venlo de vloer aanveegt met Ajax, Feyenoord, PSV en al die andere Eredivisieclubs.

6. Chill in de Maashaven

Niks beters op een warme zomerdag dan relaxen aan de waterkant. Vergeet niet je dekentje, wat te drinken en goed gezelschap mee te nemen.

7. Eet een frietei bij Automatiek Piccadilly

Het frietei is onderdeel van ons cultureel erfgoed. Een ei verpakt in ragout, met een knapperige korst. Alsof een engel over je tong pist!

8. Bezoek een gratis festival

Stereo Sunday, Zomerparkfeest en Feel the 50's. Het zijn slechts een paar van de vele gratis festivals in Venlo. Never a dull moment!

9. Ga op kroegentocht

Venlonaren zijn dorstige mensen. Het is dan ook geen wonder dat we hier bijna de hoogste 'kroegdichtheid' van Nederland hebben. Proost!

10. Ontdek Hertog Jan

Bij Hertog Jan in Arcen wordt het lekkerste bier van Nederland gemaakt. Bezoek de brouwerij en drink na afloop een biertje aan de overkant.

11. Eet popcorn in de bioscoop

Venlo heeft twee bioscopen. Popcorn op schoot, lichten uit en lekker film kijken. Is er een betere manier om je avond door te komen?


Venloverrast

Naast deze tips is er natuurlijk nog veel meer te beleven in Venlo. Venlo is zonder meer een groene en levendige historische stad aan de Maas. Een stad waar je het kunt maken. Een stad met veel verborgen kanten, die mensen vaak verrassend vinden. Een stad van mensen die van aanpakken houden én vindingrijk zijn. Lekker eten en drinken en volop cultuur en kunst, tal van recreatiemogelijkheden en aantrekkelijke evenementen.

Voor een compleet overzicht aan winkels, restaurants, musea en meer, kijk ook eens op Venloverwelkomt.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×