Agro-Food in Venlo

Agro-Food in Venlo is naast de maakindustrie en logistieke bedrijven een zeer belangrijke en grote sector welke veelvoudig vertegenwoordigd wordt in de regio.


Scelta

Scelta Mushrooms is internationaal marktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van champignons. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf, The Scelta Institute, staat in Venlo. ‘Winnovatie’ is het fundament onder het bedrijf: door continue innovatie wil Scelta haar positie als leidende, vernieuwende speler in de champignonwereld handhaven. Scelta Mushrooms is een innovator bij uitstek. Het bedrijf blijft samen met de partnerbedrijven zoeken naar nieuwe toegevoegde waardes in de champignonsector. Mede daardoor is het een veelzijdige leerplek voor studenten.


Tasty Tom

Oprichter Ton Janssen introduceerde in 1995 de inmiddels bekende tomaat. Hij was daarmee de eerste tomatenteler met een eigen merknaam. De zoete Tasty Tom wordt in het hele land in supermarkten verkocht. Tasty Tom-tomaten worden het hele jaar door geoogst. Dat heeft te maken met de slimme manier waarop de 5 telers van Tasty Tom samenwerken. En hun seizoenen op elkaar afstemmen. Als de ene teler met de oogst start, beginnen bij een ander de plantjes pas net te groeien. Zo zijn er het hele jaar door verse Tasty Tom-tomaten verkrijgbaar.


Gipmans Planten

Gipmans Planten in Venlo verzorgt sinds 1971 de opkweek van zo’n 135 soorten planten, jaarrond: vollegronds- en glasgroenten. Ruim 150 fte, waarvan de helft uitzendkracht, produceren op 40 hectare grote hoeveelheden homogeen plantmateriaal voor professionele tuinders en inkooporganisaties door heel Europa.

De hoogste kwaliteit, continu. Dat vereist een innovatieve, high tech onderneming met goed opgeleide medewerkers. Aan kennis en ervaring geen gebrek. Gipmans Planten mag dan één van de grootste zijn in Nederland, we verliezen de details nooit uit het oog. Daarbij is duurzaamheid een van onze kernwaarden. Werken met aandacht voor de natuur, maar ook met oprechte aandacht voor elke relatie


ZON Fruit & Vegetables

Al ruim 100 jaar is ZON actief in de internationale wereld van groenten en fruit. Ze zijn uitgegroeid tot een toonaangevende afzetorganisatie in Nederland én ver daarbuiten. De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland, zoals we voluit heten, is opgericht in 1915 en ontving bij het 100-jarig bestaan in 2015 het predicaat Koninklijk.

Onder de naam ZON fruit & vegetables verkopen ze groenten en fruit, dát is in essentie wat ze doen. Met daarbij een teler- en klantgericht scala van ondersteunende activiteiten zoals marketing, logistiek, verpakken en kwaliteitszorg.

ZON is gevestigd in Venlo en had in 2019 een omzet van 264 miljoen euro. ZON heeft ongeveer 85 medewerkers en circa 160 telers.


Teboza Asparagus

De basis voor het huidige bedrijf werd in de jaren na de Tweede Wereldoorlog gelegd door Lodewijk Teeuwen. Hij begon op de Zandberg in Helden met het telen van asperges; de arme zandgronden op deze locatie leenden zich hier perfect voor. Teeuwen was overigens niet de enige: vanwege de geschikte grond en de grote vraag naar exclusieve producten in de vijftiger jaren, legden veel familiebedrijven in Noord-Limburg zich in deze tijd toe op de teelt van het witte goud.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×