Cultuur

Elk seizoen bruist Venlo van de culturele activiteiten, evenementen en tradities. Ga los op de leukste gratis festivals, bekijk blockbusters of arthouse pareltjes op het witte doek en bezoek exposities van internationale allure.

Cultuur in Venlo is om de hoek

In Venlo krijgen we geen genoeg van kunst en cultuur. We zijn trots op onze carnavalstraditie, oftewel: Vastelaovend, dat de stad elk jaar omtovert tot een kleurrijk en joeksig spektakel. Zodra de zon schijnt kun elk weekend dansen, luisteren, eten en drinken op de vele festivals die Venlo rijk is.

Niet alleen in Venlo Centrum maar ook in de andere stadsdelen worden geweldige activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur.


De tofste gratis festivals

In Venlo houden we wel van een feestje. Vooral in de zomer staat de Venlose festivalagenda bommetje vol. Bekijk hier de tofste gratis festivals in Venlo.


Naar het museum in Venlo

Van moderne kunst tot rariteitenkabinet in Steyl: in en rond Venlo vindt je verschillende musea die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.


Naar de bioscoop in Venlo

Venlo en film zijn een match made in heaven. Wist je bijvoorbeeld dat regisseurs Theu Boermans, Jim Taihuttu en Pieter Kuijpers uit Venlo komen? Laat je inspireren door het Venlose filmaanbod.


Theater de Maaspoort Venlo

De Maaspoort Theater & Events is het grootste theater van Noord- en Midden Limburg. Voor studenten hebben zij een speciale korting om voorstellingen te kunnen bezoeken. Vanaf 48 uur voor de voorstelling kun je een last-minute ticket kopen bij de theaterkassa voor niet-uitverkochte voorstellingen. Voorstelling uitverkocht? Kom dan ook zeker langs, want soms worden tickets niet afgehaald. De last-minute tickets voor studenten zijn maar €12,50 inclusief garderobe en een consumptie. Kom jij ook genieten van het theater?


Kunstencentrum Venlo

Ontwikkel jezelf en geef betekenis aan je leven. Jezelf leren uiten en dichter bij je gevoel staan, creatiever leren denken of een zoektocht naar zingeving en geluk? Allemaal goede redenen om mee te doen aan onze activiteiten die specifiek gericht zijn op jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Vind een cursus of een workshop op het gebied van musical, dans, kunst, fotografie of mode bij het Kunstencentrum Venlo!


Alles wat je moet weten over studeren in Venlo

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×