Evenementen Education

Luc Leest - Lezing over Franz Kafka
vrijdag, 18 september 2020

Franz Kafka is een ultramodern schrijver: hij schreef een eeuw geleden over veel van dezelfde problemen en obsessies waar we in 2020 mee worstelen


Luc Leest

creëert vrijplaatsen voor literatuur en poëzie. Smitje & Snippie, een fijne koffiebar aan de Parade in Venlo, is de uitvalsbasis voor dit project. Luc Verhaegh (1990) studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en streek een aantal jaar geleden neer in Venlo.

Een lezing waarin het werk en leven van Franz Kafka (1883-1924) centraal staat: op basis van tekstfragmenten uit zijn hele oeuvre, brieven en dagboeken vertelt Luc Verhaegh het verhaal van Franz Kafka. Het is de nieuwste lezing in de reeks Luc leest, waarin Luc zijn eigen fascinaties volgt en daarbij zijn boekenkast flink plundert op zoek naar nieuwe inzichten uit oude teksten in een verwarrende tijd.

Franz Kafka is een ultramodern schrijver: hij schreef een eeuw geleden over veel van dezelfde problemen en obsessies waar we in 2020 mee worstelen: de vervreemding ten overstaan van de in razend tempo veranderende moderne wereld, en de (vaak absurde) problemen die optreden wanneer het individu zich geplaatst ziet tegenover een machtig bureaucratisch apparaat. Het is dan ook jammer dat we niet weten hoe Kafka geschreven zou hebben over de belastingdienstaffaire of de toenemende invloed van het scherm op ons leven. Zijn werk was in zijn tijd echter dusdanig modern dat we nog altijd veel kunnen leren van deze Europese meester.

Voor meer informatie: neem contact op met Luc via verhaeghluc@gmail.com

Smitje & Snippie

Parade 22
Venlo


Locaties in de buurt van Luc Leest - Lezing over Franz Kafka

eten & drinken
Hotel Puur

Lovely hotel, bar and restaurant. 'Puur' pleasure!

eten & drinken
Beej Wim

Beej Wim is een Asian Foodbar & More waar je met een knipoog, ongedwongen, gezellig, maar vooral eerlijk kunt genieten van pure Aziatische hapjes.

eten & drinken
Brouwersplaats

10% korting

uitgaan
Locomotief

Welkom bij Café de Locomotief, sinds 1983 het gezelligste café van Venlo!

uitgaan
Café de Galerie

Café de Galerie is een ouderwets, gezellig café waar veel kan en mag.

praktische locaties
Huizenaar kappers

15% korting

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×