Leven

Studeren in Venlo betekent ook leven in Venlo. Van de tofste hotspots tot aan het bruisende nachtleven.

Student stories

Nieuwsgierig naar hoe medestudenten studeren en wonen in Venlo ervaren?

Lees hun verhalen!

Grote en kleine exposities

Geniet van regionale, nationale en internationale kunst

Musea in en rond Venlo

Filmpje checken?

Van kaskraker tot arthouse

Bioscopen in Venlo

Cultuur in Venlo is om de hoek

In Venlo krijgen we geen genoeg van kunst en cultuur. We zijn trots op onze carnavalstraditie, oftewel: Vastelaovend, dat de stad elk jaar omtovert tot een kleurrijk en joeksig spektakel. Zodra de zon schijnt kun je elk weekend dansen, luisteren, eten en drinken op de vele festivals die Venlo rijk is.

Niet alleen in Venlo Centrum maar ook in de andere stadsdelen worden geweldige activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur.


Uitgaan in Venlo

Tegenwoordig kan uitgaan in Venlo tot in de late uurtjes. Maar ook gedurende de week als je even een break nodig hebt van de studieboeken kun je in Venlo een dansje wagen en een biertje drinken. Veel horecagelegenheden hebben speciale avonden én aanbiedingen voor studenten. Ben je een kroegtijger, 70tieslover, partyanimal of serieuze prater? Het maakt niks uit, voor iedereen is er wel een horecagelegenheid te vinden.

Krijg je er al dorst van?


Sporten in Venlo

Ontdek allerlei verschillende sporten in Venlo. Maak plezier, blijf fit en leer nieuwe mensen kennen! Waar sporten wel niet allemaal goed voor is.


Lekker happen!

Ben je je zoveelste magnetronmaaltijd of eigen gemaakte potje zat, dan zijn er in Venlo genoeg plekken waar je lekker én betaalbaar kunt eten.

Eten mét uitzicht op de Maas, op een terras met volop gezelligheid en mensen kijken, daghappen voor een schijntje, maar ook snelle afhaalmenuutjes en frieteieren. Venlo heeft het allemaal, kijk snel wáár je wát kunt vinden en wat je er kunt krijgen. Waarschuwing; niet kijken als je honger hebt.


Alles wat je moet weten over leven in Venlo

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×