Leven

Studeren in Venlo betekent ook leven in Venlo. Van de tofste hotspots tot aan het bruisende nachtleven.

Student stories

Nieuwsgierig naar hoe medestudenten studeren en wonen in Venlo ervaren?

Lees hun verhalen!

Grote en kleine exposities

Geniet van regionale, nationale en internationale kunst

Musea in en rond Venlo

Filmpje checken?

Van kaskraker tot arthouse

Bioscopen in Venlo

Cultuur in Venlo is om de hoek

In Venlo krijgen we geen genoeg van kunst en cultuur. We zijn trots op onze carnavalstraditie, oftewel: Vastelaovend, dat de stad elk jaar omtovert tot een kleurrijk en joeksig spektakel. Zodra de zon schijnt kun je elk weekend dansen, luisteren, eten en drinken op de vele festivals die Venlo rijk is.

Niet alleen in Venlo Centrum maar ook in de andere stadsdelen worden geweldige activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur.


Uitgaan in Venlo

Tegenwoordig kan uitgaan in Venlo tot in de late uurtjes. Maar ook gedurende de week als je even een break nodig hebt van de studieboeken kun je in Venlo een dansje wagen en een biertje drinken. Veel horecagelegenheden hebben speciale avonden én aanbiedingen voor studenten. Ben je een kroegtijger, 70tieslover, partyanimal of serieuze prater? Het maakt niks uit, voor iedereen is er wel een horecagelegenheid te vinden.

Krijg je er al dorst van?


Sporten in Venlo

Ontdek allerlei verschillende sporten in Venlo. Maak plezier, blijf fit en leer nieuwe mensen kennen! Waar sporten wel niet allemaal goed voor is.


Lekker happen!

Ben je je zoveelste magnetronmaaltijd of eigen gemaakte potje zat, dan zijn er in Venlo genoeg plekken waar je lekker én betaalbaar kunt eten.

Eten mét uitzicht op de Maas, op een terras met volop gezelligheid en mensen kijken, daghappen voor een schijntje, maar ook snelle afhaalmenuutjes en frieteieren. Venlo heeft het allemaal, kijk snel wáár je wát kunt vinden en wat je er kunt krijgen. Waarschuwing; niet kijken als je honger hebt.


Overige hotspots

Natuurlijk kun je nog veel zien, doen en beleven in Venlo! Kijk dan snel bij de andere hotspots in Venlo, die allemaal een bezoekje waard zijn


Omgeving Venlo

Naast de binnenstad is er natuurlijk nog veel meer te beleving in de omgeving van Venlo! Ga er eens wandelend of fietsend op uit, of pak eens de bus!
De omgeving heeft zoveel te bieden, van schattige dorpjes tot leuke terrasjes of mooie natuurgebieden. Bezoek zo eens kerkdorp 't Ven, het centrum van Blerick en de vrijdagse markt of trek eens richting Arcen om te genieten aan de Maas op een van de schattige terrasjes of voor een heerlijke ijsje van Clevers. Eens richting het Zuiden? Ga dan naar Baarlo of Steyl, ook hier kun je heerlijk aan de Maas vertoeven, genieten van een prachtige uitzicht en je even in een andere omgeving wanen.


Parken in Venlo

Venlo kent meerdere parken waar je heerlijk kunt relaxen, picknicken, sporten of afspreken met vrienden. Dus heb je een vrije middag en wil je lekker even je studentenkamer uit? Bezoek dan een van onderstaande parken in Venlo.


Alles wat je moet weten over leven in Venlo

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×