Maakindustrie in Venlo

Venlo heeft enkele toonaangevende bedrijven in de maakindustrie. Zie onderstaand overzicht


Canon

Het voormalige Nederlandse Océ (a Canon Company) behoort wereldwijd tot de leidende ondernemingen op het gebied van document- en informatiemanagement. Het bedrijf ontwikkelt producten en diensten voor efficiënte en effectieve uitwisseling van informatie. De onderneming is actief in meer dan tachtig landen en heeft research- en productiecentra in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Tsjechië, de Verenigde Staten en Japan. Canon telt wereldwijd 3.900 medewerkers en realiseerde in 2015 een omzet van € 780 miljoen. Op 1 januari 2020 is de naam Océ gewijzigd in Canon Production Printing


Vistaprint/Cimpress

Cimpress (voorheen Vistaprint) is een online drukwerkleverancier met zijn hoofdkantoor in Venlo. Het bedrijf biedt klanten de mogelijkheid om bedrukte producten en promotiemateriaal online te bestellen. Het bedrijf bezit 90 procent van de online printmarkt. Cimpress heeft meer dan 1850 werknemers in dienst die wereldwijd werkzaam zijn op diverse locaties. De kantoren in de Verenigde Staten zijn gevestigd in Lexington, en het Europese kantoor staat in Barcelona. De twee drukkerijen staan in Windsor in Canada en Venlo in Nederland. Naast Vistaprint bezit Cimpress onder andere ook de merken Albelli, Drukwerkdeal en Pixartprinting.


MIFA

Mifa is specialist in aluminium extrusie profielen. Ze produceren compleet afgewerkte precisie producten met maattoleranties vanaf ± 0,02 mm. Die nauwkeurigheid in aluminium profielen geeft ongekende mogelijkheden. Door precisie extrusie hebben ontwerpers een enorme vormvrijheid, zonder de beperkingen van standaardnormen. Daardoor kunt u het optimale product realiseren. Precisie extrusie van aluminium profielen is een perfect alternatief voor verspanen. Voor nationale en internationale klanten is Mifa een one stop shop voor verschillende technieken als precisie extrusie, machining, oppervlaktebehandeling, assemblage en vele andere technieken.


Leolux

Een goed zitmeubel, gemaakt door echte vakmensen, was in vroeger tijden een luxe die alleen de elite zich kon veroorloven. Dat is vandaag de dag gelukkig anders. Hoogwaardig comfort is voor veel meer mensen bereikbaar.

Al tachtig jaar laten de specialisten van Leolux zich uitdagen door designers en kunstenaars om innovatieve ideeën over vorm, materialen en comfort te vertalen naar heerlijke zitmeubelen.

Met een heldere visie op de toekomst verbinden ze echt vakmanschap met de technieken van vandaag. Zo zoeken ze naar het perfecte meubel om uw woonwensen te vervullen. Samen met u, want bij Leolux maken ze elk product op bestelling, met alle opties die u wenst.


Scheuten

Bij Scheuten – de marktleider in vlakglas voor de bouw in Nederland met hoofdkantoor in Venlo – werken 900 medewerkers iedere dag vol energie, enthousiasme en passie om honderdduizenden woningen en bekende gebouwen in binnen- en buitenland van glas te voorzien. Als onderdeel van een groot internationaal glasconcern groeien we hard en investeren voortdurend in mensen en machines. Voor (afgestudeerde) studenten zijn er bij Scheuten veel kansen en mogelijkheden, zoals bijbanen en weekendwerk in onze producties, stageplekken en startersfuncties in diverse disciplines. Nieuwsgierig geworden? Ga dan snel naar www.werkenbijscheuten.com en www.scheuten.com!


Stadler

Het Zwitserse Stadler Rail heeft als producent van eigentijdse trams en treinen een vooruitstrevende visie op het spoorvervoer. Stadler heeft in Nederland een eigen service- en onderhoudsbedrijf: Stadler Service Nederland. Er zijn werkplaatsen in Leeuwarden, Venlo, Hengelo en nog een werkplaats in ontwikkeling. Het hoofdkantoor is in Twello. In totaal werken er bij Stadler Service Nederland BV zo’n 120 collega’s, waarvan 35 medewerkers op de vestiging in Venlo.


Marcelissen Food Processing Machinery

Als specialist op het gebied van voedselverwerkende machines voor aardappelen, bieten, wortelen en overige knolgroenten levert Marcelissen technische en kwalitatief hoogstaande oplossingen die bijdragen aan een betere wereld. Ook blijven ze zich continu ontwikkelen op het gebied van afvalverwerking en maken ze zichzelf hard voor het verminderen van voedselverspilling.

Ze zijn al meer dan 70 jaar actief in de AGF-sector waardoor ze beschikken over unieke kennis en ervaring. De medewerkers delen een gezamenlijke missie: zorgen dat al onze machines van topniveau zijn én blijven.


Nedinsco Venlo

Nedinsco is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van opto-mechatronische systemen. Door state-of-the-art producten te maken, bieden ze zichtbaarheid aan hun klanten, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. Sterke in-house R&D gecombineerd met productie-, assemblage- en cleanroomfaciliteiten van wereldklasse zorgen voor een optimale kwaliteit.


Weir Minerals

De technologie van Weir maakt mijnbouwprocessen slimmer, efficiënter en duurzamer en deze strategische focus sluit daarom nauw aan bij de belangrijkste prioriteiten van mijnwerkers. Als leider in zijn branche heeft Weir sterke posities in deze kritieke mijnbouwmarkten, waarbij bijvoorbeeld Weir-technologie wordt gebruikt om het grootste deel van het gedolven koper ter wereld te verwerken.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×