Naar het museum in Venlo

Van moderne kunst tot het rariteitenkabinet in Steyl: in en rond Venlo vindt je verschillende musea die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Limburgs Museum

Recht tegenover het station ligt het Limburgs Museum. Een museum met vaste en wisselende tentoonstellingen. Van Limburgse kastelen tot en met de mens van nu: dit museum neemt je mee langs alle thema’s die belangrijk zijn voor Venlo en omstreken.
Ook voor filmvoorstellingen, lezingen en muziek kun je terecht in het Limburgs Museum. Houdt de website in de gaten voor actuele tentoonstellingen en activiteiten.


Museum van Bommel van Dam

Dit museum bezit een enorme collectie moderne kunst. Uniek voor een stad als Venlo en absoluut de moeite waard als je fan bent van modern art. Momenteel wordt het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort in Venlo in orde gemaakt voor de (her)opening van Museum van Bommel van Dam in 2021.
Tot die tijd heeft het museum een tijdelijk infopunt en een museumwinkel in de Klaasstraat. Bekijk de website van Museum van Bommel van Dam voor alle activiteiten tijdens de verhuisperiode.


Missiemuseum Steyl

In kloosterdorp Steyl, ongeveer twintig minuten fietsen vanuit Venlo Centrum, ligt het Missiemuseum. Een verborgen pareltje uit de jaren dat missionarissen de wereld introkken om het Katholieke geloof te verkondigen. Van hun reizen brachten ze de gekste souvenirs mee. Van honderden opgezette dieren tot een vlecht van een exotisch stamhoofd.

Het museum, dat wordt gerund door nonnen en vrijwilligers, brengt je terug naar een vergeten tijd die je een dubbel gevoel geeft over de Nederlandse geschiedenis. Breng je een bezoek? Vergeet niet om een selfie te maken met de wereldberoemde beer in de hal van het museum.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×