Op kamers gaan

Hoe vind je een kamer? Wat kun je verwachten? Wat kost het? Hier vind je alles dat je moet weten als je op kamers gaat.

Op kamers: ja of nee? 

De keuze voor een opleiding is gemaakt, de aanmelding is de deur uit en volgend jaar ga je studeren in Venlo. En nu is er die volgende belangrijke vraag: Moet ik nou wel of niet op kamers gaan? Hieronder zie je de belangrijkste zaken om rekening mee te houden in je keuze.

Geld

Op kamers gaan kost natuurlijk geld. Een kamer een Venlo kost -afhankelijk van de grootte- gemiddeld tussen € 250,- en € 350,-. Daarnaast ben je geld kwijt aan eten en drinken, extra verzekeringen en uitgaan.  

Als student kun je een lening aanvragen bij DUO. Deze lening betaal je na je studie terug. Ook heb je soms recht op een aanvullende beurs, dit is afhankelijk van het inkomen van je ouders. Je kunt natuurlijk ook een bijbaan zoeken om je inkomsten te vergroten. 

Op zoek naar een studentenkamer?

Kijk in ons kameraanbod voor jouw nieuwe woning! 

Wij checken alle kamers op:

  • (Brand) Veiligheid
  • Goed internet
  • Betrouwbare verhuurder
  • Onderhoud & schoonmaak

Reistijd

Hoeveel tijd kost het je iedere dag om op school te komen? Kun je er gemakkelijk en snel komen met het openbaar vervoer of de auto? Als je iedere dag een tijdje onderweg bent kan dit ten koste gaan van je studie en vrije tijd. Het kan daarom handiger zijn om op kamers te gaan. 

Weet je nog niet zeker of je gaat reizen of op kamers wil? Je kunt altijd even kijken of het te doen is en later alsnog op kamers gaan.

De gemiddelde studentenkamer

Je kunt in Venlo met elk budget een kamer vinden. De prijs is onder meer afhankelijk van de grootte, locatie en aantal huisgenoten. 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kamer in een studentenhuis, waar je de badkamer en keuken deelt met enkele huisgenoten. Maar ook een zelfstandige studio is een mogelijkheid, dan heb je alle faciliteiten voor jou alleen.

Wat je ook wil, er is voor iedereen en elk budget een kamer in Venlo!

De ervaring

Je eigen was doen, schoonmaken en koken. Er komen nogal wat nieuwe dingen op je af als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Aan de andere kant zegt niemand meer hoe laat je naar bed moet en als jij op dinsdag wil stappen, bepaal je dat helemaal zelf. 

Op kamers is een ervaring die je zelfstandigheid en verantwoordelijkheid leert. Je maakt nieuwe vrienden bij je studentenverenging of tijdens het gratis sporten. Het is een uitstekende voorbereiding op het 'echte leven'! 

Checkpoint, het informatiepunt voor studenten in Venlo

Checkpoint is het digitale en fysieke informatiepunt voor studenten. Je kunt er terecht met al je vragen over studeren, wonen, werken en leven in Venlo. Check hier wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

  Stel je vraag op Facebook   Bel ons op +31773905944   info@checkpointvenlo.com   Veel gestelde vragen
Vraag Checkpoint om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×