Parken in Venlo

Venlo kent verschillende mooie parken met ieder een eigen 'karakter'. Heb jij de Venloose parken al bezocht?

Julianapark

Het Julianapark is gelegen in hartje centrum. Hier worden vaker meerdere festivals georganiseerd zoals het Zomerparkfeest, Stereo Sunday en Lekker Venlo. Daarnaast, wordt hier graag met vrienden afgesproken om een balletje te trappen of voor een potje Jeu de boules.

Wilhelminapark

Het Wilhelminapark ligt ook op loopafstand van het centrum. Ook hier vindt je rust en waan je, je even weg uit de stad. Het park is geheel in Engelse stijl met sprookjesachtige kronkelpaden, een vijver met bruggetje en veel grasvelden waar je een plek kunt innemen.

Rosarium

Het Rosarium ligt ook midden in het centrum en is zoals de naam al een beetje verklapt een 'rozentuin'. Bij elke roossoort staat een naambordje, dus het is niet alleen prachtig, maar ook nog eens leerzaam! Verder ligt er in het Rosarium een vijver en tevens vindt je er ook een bevrijdingsmonument. Ten slotte was het Rosarium vroeger een drinkplaats voor de paarden van Huzaren.

Nolenspark

Het Nolenspark is ook een klein stadspark in het centrum. Het ligt naast het plein waar op zaterdag de markt plaatsvindt. Ook hier worden in de zomermaanden vaker kleinschalige evenementen georganiseerd.

Meeuwbeemdpark

Het Meeuwbeemdpark ligt iets meer in de buitenwijken van Venlo, namelijk in de volksbuurt Genooi/Meeuwbeemd. Het is een relatief nieuw park met een flink oppervlakte. Zo kun je rondom het park fietsen of hardlopen, staan er diverse speelgelegenheden voor kinderen en heb je vanaf de trappen een mooi uitzicht over het gehele park.

Burgemeester Bergerpark

Het Burgemeester Bergerpark is een park waar het restant van de Rijnbeek doorheen stroomt. Daarom staat het park bekend als waterpark. Het park is vernoemd naar Bernard Berger, een burgemeester die veel monumenten restaureerde. In het park kun je verder genieten van de natuur en soms zijn er kuddes schapen aanwezig.

Maasoeverpark

Het Maasoeverpark is een park dat langs de maas loopt en waar je heerlijk kunt genieten van de natuur. Het Maasoeverpark staat voor rust en voor mooie stadse vergezichten. In het Maasoeverpark kunnen Galloway-koeien rondlopen, wat natuurlijk adembenemende beelden op kan leveren.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×