Story

Wereldburger Anders in Venlo

Voor Anders Reinaldo is verhuizen naar de andere kant van de wereld niks nieuws. Op zijn veertiende liet hij zijn thuisland Indonesië achter om naar school te gaan in Australië. Twaalf jaar later en een bachelor op zak, strijkt hij neer in Venlo.


Ver van huis

Op je veertiende naar een ander land verhuizen, waar je de taal niet spreekt en ver weg bent van je familie? Dat is bijzonder, beseft ook Anders twaalf jaar later. 

'Het was heel erg zwaar, vooral in het begin. Maar door een talencursus en omdat mijn Australische gastgezin alleen maar Engels sprak, leerde ik al snel de taal. Dat maakte het wel een stukje makkelijker'.

Terug naar Jakarta

Anders ging eerst naar de High School en behaalde daarna zijn bachelor in ‘Mechanical Engineering’. Hij kreeg geen baan in Australië -de industrie lag op zijn gat- en dus keerde hij terug naar Indonesië om aan de slag te gaan bij een importeur van voedingsproducten. Maar na twee jaar werken wilde hij wat anders. Door zijn passie voor de industrie, het logistieke proces en de opslag besloot hij weer terug naar school te gaan en zich verder te verdieping in het 'Supply Chain Management'. 

Persoonlijke ontwikkeling 

En zo kwam Anders uit bij de master Global Supply Chain Management and Change bij Maastricht University campus Venlo. Eén van de beste opleidingen op dat gebied ter wereld én Engelstalig. 'Het zal pittig worden, dus ik verwacht veel in de bieb te zitten om te studeren. Van vrienden hoorde ik dat het Nederlandstalige onderwijs heel goed is. De mentaliteit is fijn: recht door zee, gestructureerd, georganiseerd en op tijd. Daar houd ik van. Ik wil niet alleen studeren, maar mezelf ook ontwikkelen op sociaal vlak.'

Ik wil niet alleen studeren, maar mezelf ook ontwikkelen op sociaal vlak.

Een stad met mooie oude gebouwen

De eerste indruk van Nederland is dat het vooral heel erg plat is, er zijn nauwelijks heuvels, laat staan bergen. In vergelijking met Indonesië is Venlo ook heel rustig. 'In Jakarta is het overal druk. Vooral het verkeer is wat chaotischer, waar je in Nederland een kwartier over doet, kost je daar minimaal twee uur. Maar Venlo bevat me goed, het is een mooie stad met oude gebouwen. Ik zie alleen op tegen het koude weer en het andere, dat ben ik natuurlijk niet gewend.'

Toekomstdromen

Wat hij later wil? Bij een groot bedrijf werken zoals Unilever, Coca-Cola of Friesland Campina bijvoorbeeld. Ooit hoopt hij ondernemer te worden. Klein beginnen en dan zien waar hij terecht komt. Dat zijn allemaal plannen voor later, eerst de studie maar eens afronden!

Wil je net als Anders studeren in Venlo? 

Check hier de studie die bij jou past.

CheckAnders

Meer stories

Story
checkjurian

Students of Venlo #5 - Jurian

Story
checkjordi

Students of Venlo #7 - Jordi

Story
checkjoanna

Students of Venlo #4 - Joanna

  Bel ons op +31773905944   hello@brixhousing.nl
Vraag Checkpoint om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×