Story

De wereld aan je voeten

Vanuit een dorpje in Tsjechie, via een studie in Venlo, op zoek naar het avontuur in Montivideo, de hoofdstad van Uruguay. Fontys-studente Anna Vackova (21) bewijst dat met een studie in Venlo de wereld aan je voeten ligt.


De perfecte stad

Al in het laatste jaar van de middelbare school wist ik dat ik Business en Management wilde gaan studeren in het buitenland. De enige vraag was, waar ik dat zou gaan doen. De keuze voor Nederland was snel gemaakt, omdat het zo’n open minded land is, met aardige en nuchtere mensen. Vervolgens heb ik gekozen voor Venlo, omdat de studie me daar het meest aansprak en omdat het niet zo’n grote stad is. 

Ik kom zelf uit een klein dorp, dus dit is voor mij perfect. Mijn enige twijfel zat ‘m in de Nederlandse keuken, maar ondertussen ben ik een enorme fan geworden van kroketten en bitterballen!

Op de fiets naar school

Mijn leven in Venlo is super! Lekker biertjes met frietjes in de Locomotief, iedere dag op de fiets naar school en heel veel leuke en positieve mensen om me heen.  De manier van lesgeven is heel fijn, de leraren zijn open en behulpzaam en je kunt bij hen altijd terecht met al je vragen.

Mijn leven in Venlo is super! Lekker biertjes met frietjes doen in de Locomotief en iedere dag op de fiets naar school.

Avontuur in Uruguay

En nu zit in dus een semester in Montevideo.  Fontys heeft partneruniversiteiten over de hele wereld, dus ik kon eigenlijk overal naar toe. Het is een geweldige ervaring, totaal anders dan ik had verwacht. 

Het is een prachtig land en de Uruguayen zijn heel relax en kalm, dat verwacht je niet bij Zuid-Amerikanen. Het is een hele mooie ervaring en een prachtig avontuur.

Terug naar Nederland

Over een half jaar ga ik weer terug naar Nederland om mijn studie af te ronden en daarna wil ik naar Engeland voor mijn Master. Wat er daarna komt zien we dan wel. Ik zou wel graag in Nederland willen blijven, bij een leuk bedrijf gaan werken en in de toekomst mijn eigen bedrijf starten. We zien wel hoe het loopt, ik wil gewoon gelukkig zijn en een mooie carrière opbouwen. 

Deze ervaringen nemen ze me in elk geval nooit meer af en komen zeker nog van pas. 


Meer stories

Story
checkjurian

Students of Venlo #5 - Jurian

Story
checkjordi

Students of Venlo #7 - Jordi

Story
checkjoanna

Students of Venlo #4 - Joanna

Checkpoint, het informatiepunt voor studenten in Venlo

Checkpoint is het digitale en fysieke informatiepunt voor studenten. Je kunt er terecht met al je vragen over studeren, wonen, werken en leven in Venlo. Check hier wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

  Stel je vraag op Facebook   Bel ons op +31773905944   info@checkpointvenlo.com   Veel gestelde vragen
Vraag Checkpoint om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×