Story

Carolin is thuis in Venlo

Carolin Zillig (21 jaar) uit Kranenburg gaat International Marketing studeren aan de de Fontys Hogeschool in Venlo. De nieuwe school, op zichzelf wonen, een nieuwe omgeving. Ze heeft er heel veel zin in! Maar waarom heeft ze voor Venlo gekozen?


De Nederlandse connectie

Het Duitse Kranenburg is een dorp in de buurt van Kleve, waar niet zo heel veel te doen is voor jonge mensen. Doordat het dorp in de grensstreek ligt, komen er heel veel Nederlanders om onder andere boodschappen te doen. 

Carolin spreekt zelf ook vloeiend Nederlands, want ze is tweetalig opgegroeid. Haar opa en oma hebben altijd een winkel gehad aan de grens, waar zij als klein kind op de toonbank zat om mee te helpen.

En ook nu ze wat groter is spreekt ze nog vaak Nederlands. Bij het reisbureau waar ze nu werkt komt 90% van de klanten uit Nederland. Dit is fijn als ze dadelijk in Venlo gaat studeren, al is het natuurlijk wel een internationale opleiding.

Je bent geen nummertje

Studeren in Nederland is niet nieuw voor Carolin. Eerder deed ze dat al aan de HAN in Nijmegen. Ze vindt het onderwijssysteem in Nederland persoonlijk fijner dan in Duitsland. Je werkt in kleinere groepen waardoor het veel persoonlijker is en je niet als nummertje behandeld wordt. Je kunt altijd bij de leraar terecht. 

“Venlo is een leuk en schattig plekje op aarde. Klein aber fein.”

Niet te groot en niet te klein

Je vindt in Venlo heel veel leuke cafés en winkeltjes, daarvoor hoef je niet naar een grote stad. Je kunt hier lekker fietsen en vertoeven in de parken en aan het water. Het is gezellig, niet te groot en niet te klein en de mensen zijn heel vriendelijk. Ze komt zelf uit een rustig en bosrijk gebied, waardoor de stad goed bij haar past. Amsterdam is volgens haar veel te druk.

Het pendelen vanaf Kranenburg heeft ze eigenlijk nooit overwogen. Ze heeft ook in Kaldenkerken voor een woning gekeken, maar daar vindt ze het toch te rustig. Dan had ze net zo goed bij haar ouders in Kranenburg kunnen blijven wonen.

Wil jij net als Carolin gaan studeren in Venlo? 

Check hier de studie die bij jou past!

Een studio midden in de binnenstad

Carolin heeft een mooie studio, midden in de binnenstad. Checkpoint heeft haar geholpen met het vinden van deze studio en het aanvragen van huursubsidie. Ze vindt het heel fijn dat ze er zijn om studenten te helpen.

Het studeren en wonen in een nieuwe stad, nieuwe ervaringen, Carolin kan het iedereen aanraden!


Meer stories

Story
checkjurian

Students of Venlo #5 - Jurian

Story
checkjordi

Students of Venlo #7 - Jordi

Story
checkjoanna

Students of Venlo #4 - Joanna

  Bel ons op +31773905944   hello@brixhousing.nl
Vraag Checkpoint om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×