Story

Fleur volgt het unieke programma Health Food Innovation Management

Dit programma is uniek en wordt alleen in Venlo aangeboden, daarom komen mensen over de hele wereld naar Venlo om dit programma te studeren!

Ik ben Fleur Cuijnen, een 21-jarige uit Deurne (Noord-Brabant), dat op 20 minuten met de trein van Venlo ligt. Mijn hobby's zijn uitgaan met vrienden, winkelen, reizen en natuurlijk: lekker eten! Momenteel volg ik de master Health Food Innovation Management op Maastricht University Campus Venlo.

Tijdens mijn bachelor Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht merkte ik dat ik naast biologie en gezondheid ook met ondernemen bezig ben. Alleen een master Bedrijfskunde gaan doen leek me echter niet mijn ding, aangezien ik beide disciplines heel graag studeer. Health Food Innovation Management is een 2-jarige master, die gezondheid en voeding combineert met recht, ondernemerschap, management en consumentengedrag. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in gezond eten en drinken, dat nog steeds lekker en niet te duur is. Dus deze master was een gemakkelijke keuze! Bovendien vind ik het Probleemgestuurd Onderwijssysteem van de Universiteit Maastricht erg leuk, dat je uitnodigt om (inter)actief na te denken over real-life oplossingen en antwoorden.

Dit programma is uniek en wordt alleen in Venlo aangeboden, daarom komen mensen over de hele wereld naar Venlo om dit programma te studeren! Venlo is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je aan een studentenstad denkt. Ik was echter verbaasd over hoeveel gezellige cafés en bars er in Venlo zijn. Omdat Health Food Innovation Management een klein programma is, leer je al je medestudenten goed kennen en de meesten sluiten zich aan bij studentenvereniging: Umami. Deze vereniging organiseert leuke evenementen voor alle leerlingen van de opleiding in Venlo, die altijd een succes zijn en de dagen erna leiden tot grappige verhalen in de klas. Ook ontmoet je studenten van andere opleidingen in Venlo, iedereen is heel gastvrij en probeert een praatje te maken. Aangezien Venlo niet zo'n grote stad is,

Als laatste wil ik nog wat tips geven! Kom naar Venlo en hecht je aan je medestudenten en studenten van andere opleidingen! Je zult zeker nieuwe vrienden ontmoeten, zowel Nederlandse als internationale. Er is zoveel te doen als je wilt :-).


Meer stories

Story
checkVicky

Vicky uit Argentinië volgt de master Health Food Innovation Management in Venlo

Story
checkKaylee

Kaylee is 2e-jaars student aan de HAS green academy in Venlo

Story
checkLéa

Léa woont op de campus van Maastricht University - Campus Venlo

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×