Story

Linda zit nu in het derde jaar van de studie University College Venlo

"Door de online lessen is het soms nog best wel een uitdaging om mezelf te blijven motiveren maar daardoor heb ik wel meer tijd over om bij mijn familie in Duitsland te zijn"

Linda (22) komt uit Berlijn in Duitsland. Ze zit in het derde jaar van de studie University College Venlo aan Maastricht University – Campus Venlo. Ze heeft voor deze studie gekozen omdat ze alleen al zoveel goede dingen hoorde over Maastricht University. En toen ze bij haar huidige studie in Venlo uitkwam met vakken onder andere gericht op voeding en psychologie, wist ze zeker dat dit bij haar paste. Daarnaast vindt ze het fijn dat het een Engelstalige school is en vond ze het ook interessant hoe interdisciplinair de school is omdat ze dit nog nooit echt had gezien bij Duitse universiteiten. Het is een kleine school en dat betekend dat je veel persoonlijk contact hebt met leraren, professoren en klasgenoten. Iedereen kent je bij naam in plaats van dat je een nummer bent. Ook vindt Linda het leuk dat de school zo internationaal is en daardoor leer je veel vanuit verschillende perspectieven en culturen.

Wat ze na haar studie wil gaan doen is ze nog niet helemaal over uit omdat de studie zo breed is. Om haar heen studeren veel mensen medicijnen dus dat lijkt haar ook wel interessant. Ze vindt het voorkomen van ziektes, de bevolking gezonder maken en het voorkomen in plaats van behandelen interessant. Daarnaast lijkt het Linda leuk om iets in de onderwijssector te gaan doen en haar kennis over te brengen.

Linda houdt van de sfeer in Venlo omdat het zo’n kleine en gezellige stad is met veel jonge mensen. “Je komt op die manier snel in contact met elkaar”. Dat sociale aspect mist ze het meeste in tijden van corona. “Door de online lessen is het soms nog best wel een uitdaging om mezelf te blijven motiveren maar daardoor heb ik wel meer tijd over om bij mijn familie in Duitsland te zijn.” Linda mist het om naar de bibliotheek te gaan en op de campus met klasgenoten te zijn. Ze heeft nu vooral contact via de WhatsApp groep van de opleiding waarin ze vragen kunnen stellen en elkaar helpen. Naast studeren is Linda nu vaker in de keuken te vinden en probeert ze nieuwe plant-based recepten uit. Ze houdt van bakken en koken en experimenteert hiermee. Ook vindt ze het belangrijk om fit te blijven en doet ze regelmatig een home work-out met vrienden via een YouTube video. Ook woont ze dichtbij de maas waar ze graag gaat wandelen of hardlopen en een frisse neus haalt.


Meer stories

Story
checkBram

Bram studeert Toegepaste Biologie aan de HAS

Story
checkOliver

Oliver zit in zijn derde jaar aan de bachelor opleiding University College Venlo

Story
checkAna

Ana zit nu in het tweede jaar van de studie Marketingmanagement op de Fontys in Venlo

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×