Story

Linda zit nu in haar derde jaar University College Venlo

"Met online lessen is het soms een uitdaging om mij keer op keer te motiveren, maar het geeft me meer tijd voor mijn gezin in Duitsland."

Linda (22) komt uit Berlijn in Duitsland. Ze zit in het derde jaar van de opleiding University College Venlo aan de Universiteit Maastricht - Campus Venlo. Ze koos voor deze opleiding omdat ze zoveel goeds had gehoord over de Universiteit Maastricht. En toen ze tijdens haar studie seminars over voeding en psychologie volgde, wist ze zeker dat deze cursus bij haar zou passen. Ze vindt het ook prettig dat de cursus erg interdisciplinair en in het Engels is. Zoiets heeft ze op Duitse universiteiten nog nooit gezien. Het is een kleine opleiding en dat betekent dat je veel persoonlijk contact hebt met docenten, hoogleraren en medestudenten. Iedereen kent je naam en je bent geen nummer. Linda vindt het erg leuk dat de school zo internationaal is,

Wat ze na haar studie wil gaan doen, weet ze nog niet zo goed, omdat de opleiding zo divers is. Veel mensen in haar kennissenkring studeren geneeskunde, wat ze ook interessant vindt. Preventie van ziekten, het gezond houden van de bevolking en preventie in plaats van behandelen vindt ze interessant. Daarnaast wil Linda graag iets doen in het onderwijs en haar kennis doorgeven.

Linda houdt van de sfeer in Venlo en dat er zoveel jonge mensen in het stadje zijn. Ze mist de sociale interactie het meest in tijden van Corona. "Met online lessen is het soms een uitdaging om mezelf steeds weer te motiveren, maar het geeft me ook meer tijd voor mijn gezin in Duitsland." Ze mist het naar de bibliotheek gaan en met medestudenten op de campus zijn. Ze heeft nu vooral contact via de WhatsApp-groep van de opleiding, waar studenten vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Naast studeren is Linda nu vaker in de keuken te vinden om nieuwe veganistische recepten uit te proberen. Ze houdt van bakken, koken en experimenteren. Het is ook belangrijk voor haar blijf fit en doe regelmatig thuisworkouts met vrienden via een YouTube-video. Ze woont vlakbij de Maas, waar ze graag wandelt, jogt en een frisse neus haalt.


Meer stories

Story
checkVicky

Vicky uit Argentinië volgt de master Health Food Innovation Management in Venlo

Story
checkKaylee

Kaylee is 2e-jaars student aan de HAS-hogeschool in Venlo

Story
checkFleur

Fleur volgt het unieke programma Health Food Innovation Management

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×