Story

Een stage om nooit te vergeten

Omdat je in Nederland en Europa maar weinig bedrijven hebt die zich bezighouden met zaadvermeerdering, ging Lisa Hermans (23) uit America voor vier maanden naar Nieuw-Zeeland. Het werd een stage om nooit te vergeten!


Haar derdejaars stage bracht Lisa Hermans (23) uit America naar de andere kant van de wereld. In een stadje in het zuiden van Nieuw-Zeeland deed ze vier maanden onderzoek bij Ariki Seeds, een specialist in het vermeerderen van hybride groentegewassen, iets wat je in Nederland maar weinig tegenkomt.

“Mijn doel bij Ariki Seed was om een duidelijker beeld te krijgen van de functie van een zaadvermeerderingsbedrijf en te ervaren welke werkzaamheden er bij het vermeerderen van groentegewassen komen kijken. Ik heb het proces van begin tot eind meegemaakt: van het zelf planten van de jonge plantjes, tot het oogsten en schonen van de zaden. Het is prachtig om mee te werken aan zo’n mooi en puur eindproduct.”

Je ziet er ijsblauwe meren, watervallen, fjorden, gletsjers, gigantische bergen en allerlei inheemse planten en dieren. De geuren en kleuren van de natuur zijn me het meeste bijgebleven.

Wandelen in de natuur

In de weekenden had Lisa de tijd om erop uit te trekken en Nieuw-Zeeland te ontdekken. Ze genoot met volle teugen van het prachtige land en de adembenemende natuur. “Je ziet er ijsblauwe meren, watervallen, fjorden, gletsjers, gigantische bergen en allerlei inheemse planten en dieren. De geuren en kleuren van de natuur zijn me het meeste bijgebleven. Mocht je niet zo houden van backpacken en lange wandeltochten, dan kun je altijd activiteiten gaan doen als raften, bungy jumpen en skydiven.”

Een reis om nooit te vergeten

Dat ze in haar eentje naar de andere kant van de wereld is gegaan heeft Lisa zelfstandiger en sterker gemaakt. “De stage en reis leken erg eng vooraf, maar het is meer dan de moeite waard geweest. Deze vier maanden hebben mij nóg meer gemotiveerd om me binnen de plantensector te blijven ontwikkelen. Ik weet nu helemaal zeker dat ik in na mijn studie in deze sector wil gaan werken. Het was een reis om nooit te vergeten”.


Meer stories

Story
checkVicky

Vicky uit Argentinië volgt de master Health Food Innovation Management in Venlo

Story
checkKaylee

Kaylee is 2e-jaars student aan de HAS-hogeschool in Venlo

Story
checkFleur

Fleur volgt het unieke programma Health Food Innovation Management

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×