Story

De kracht van Sound Of Students

Poppodium Grenswerk verandert iedere maand in het grootste en allervetste dancefeest voor studenten in Venlo: Sound of Students. Bedenker en organisator Max Unterberg legt uit waarom het evenement zo in de smaak valt bij zijn medestudenten.


'De kracht van Sound Of Students is dat het gewoon een heel goed feest is, maar dan wel voor studenten', zegt Max. 'Het gaat niet om goedkoop zuipen en zo snel mogelijk dronken worden. Wij gaan voor kwaliteit. 

Al sinds 2012 organiseert de onlangs afgestudeerde Marketing-student feesten voor de Venlose studenten. De Duitser uit Bocholt begon met Sound Of Students in zijn woonplaats Kaldenkirchen, waar hij op kamers zat. Die eerste edities waren bij de populaire club BaCa en in het zaaltje van de plaatselijke voetbalclub. De stap naar Venlo volgde drie jaar later. 

'Door het succes van Sound of Students in Kalderkirchen vroeg Fontys of ik ook iets wilde doen in voormalig studentensociëteit The Hub. Dat zag ik niet zitten, want daar konden maar 80 mensen in. Met de opening van Grenswerk vond ik de perfecte locatie.

Een stampvolle Grenswerk, een super dj die perfect aanvoelde wat het publiek wilde en een geweldige sfeer in de zaal. De perfecte avond!

De perfecte avond

De eerste Venlose editie van Sound Of Students in oktober 2015 was direct een groot succes en trok direct veel Nederlandse, Duitse en internationale studenten. De editie van februari 2016 werd al helemaal een speciale voor Max. 'Voor mij persoonlijk de beste tot nu toe. Het was op mijn verjaardag, dus ik herinner me het nog goed. Een stampvolle Grenswerk, een super dj die perfect aanvoelde wat het publiek wilde en een geweldige sfeer in de zaal. Alles klopte.' 

Sound Of Students goes China

Ook dit jaar komen er weer een hoop memorabele studentenavonden aan in Grenswerk. Max zelf is daar echter niet bij, hij gaat namelijk een paar maanden in China wonen ter voorbereiding op zijn Master. 'Als de Chinese overheid mijn Facebook niet blokkeert dan komt het wel goed. Ik kan gelukkig heel veel online doen en heb een goed team om me heen.'

Over de komende edities wil hij nog niet teveel loslaten. 'We willen dit jaar een ladies-editie doen, met alleen maar vrouwelijk dj's. Verder ga ik nog niks verklappen, dat zie je vanzelf wel.' Ideeën en plannen genoeg voor nog veel meer edities van Sound Of Students in Grenswerk, hét studentenfeest van Venlo!

Partner

Sound Of Students wordt iedere maand gehouden in poppodium Grenswerk.

Aftermovie Sound of Students

Meer stories

Story
checkjurian

Students of Venlo #5 - Jurian

Story
checkjordi

Students of Venlo #7 - Jordi

Story
checkjoanna

Students of Venlo #4 - Joanna

  Bel ons op +31773905944   hello@brixhousing.nl
Vraag Checkpoint om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×