Story

Tiril volgt het bachelorprogramma bij UCV in Venlo

Ik vind Venlo leuk omdat Venlo een geweldige studentenstad is met veel goede cafés, restaurants en winkels. Bovendien zijn het stadscentrum en het treinstation super dicht bij de UCV-campus!

Mijn naam is Tiril, ik ben de oudste van 3 en 19 jaar oud. Ik kom uit een klein stadje in Noorwegen, maar ik woonde in de VS voordat ik naar Venlo verhuisde. Het favoriete drankje van mijn zus en ik is chai latte (met havermelk), vandaar dat we onze hond Chai hebben genoemd. Mijn hobby's zijn koken, eten, recepten ontwikkelen, lezen, reizen en lichamelijke activiteit. Momenteel maak ik deel uit van de bacheloropleiding van de Universiteit Maastricht hier in Venlo: University College Venlo, met een focus op life sciences. Ik heb voor dit programma gekozen omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in gezondheid en duurzaamheid, maar ik wist niet precies wat ik aan de universiteit wilde doen. Door middel van deze opleiding kan ik al mijn interesses in één programma combineren en anderen ontmoeten die geïnteresseerd zijn in dezelfde dingen. Ik wilde ook dat de opleiding in het Engels zou worden gegeven en de 28 studio's op de campus zijn zo handig, dat ik niet naar een andere woonruimte hoefde te zoeken. Venlo is de enige plek die zoiets aanbiedt, maar ik wilde ook in een kleine stad zijn met een grote internationale gemeenschap. En het is niet ver van Noorwegen.

Verder vind ik Venlo leuk omdat Venlo een geweldige studentenstad is met veel goede cafés, restaurants en winkels. Bovendien liggen het stadscentrum en het treinstation super dicht bij de UCV-campus. Om nog maar te zwijgen, alle fietspaden maken het gemakkelijk om overal te geraken en er zijn goede veganistische opties, zowel in de restaurants als in supermarkten. Mijn favoriete plekken om naartoe te gaan zijn de Maas, de nabijgelegen boerenmarkt en de grote Albert Heijn. Meestal probeer ik met mijn vrienden een wandeling langs de Maas te maken als het mooi weer is, of gewoon tijd door te brengen met mijn vrienden, of ik zit in de keuken te testen of nieuwe recepten te bedenken.

Als laatste wil ik je nog wat tips geven. Als je een van de 28 studio's op de campus wilt hebben, stuur dan een e-mail met de mededeling dat je geïnteresseerd bent, zelfs als je niet zeker weet of je hier zult komen, want wie het eerst komt, het eerst maalt. Op die manier sta je in ieder geval in de top 28 op de wachtlijst en als je ervoor kiest om ergens anders heen te gaan, kunnen ze je gewoon van de lijst verwijderen. Vergeet vervolgens niet om vanaf het begin ergens bij betrokken te zijn, het is een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen.


Meer stories

Story
checkVicky

Vicky uit Argentinië volgt de master Health Food Innovation Management in Venlo

Story
checkKaylee

Kaylee is 2e-jaars student aan de HAS green academy in Venlo

Story
checkFleur

Fleur volgt het unieke programma Health Food Innovation Management

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×