De scholen van Venlo

Met twee hogescholen en een universiteit is er voor iedereen wel een opleiding in Venlo. Je studeert hier altijd in een vertrouwde, persoonlijke en internationale omgeving. Waar zien we jou binnenkort?

HAS Hogeschool

In 2016 werd HAS uitgeroepen tot beste hogeschool van Nederland en dat is niet voor niks! Het is dé hogeschool voor studies op het gebied van agro, food en leefomgeving. HAS telt 3500 studenten, waarvan ruim 450 in Venlo. 

De Venlose hogeschool bevindt zich midden in één van de meest innovatieve agrarische regio's van Nederland. HAS werkt dan ook samen met meer dan 80 partners uit het werkveld, waardoor er regelmatig bijzondere excursies en opdrachten worden gemaakt. 


Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om de kleinschaligheid en het internationale karakter. Door de Engelstalige studies die geboden worden op Campus Venlo, trekt het studenten met veel verschillende nationaliteiten.

De UM biedt de masteropleidingen 'Global supply chain management and change' en 'Health Food Innovation Management'. Daarnaast kun je ook het unieke University College doen, een bacheloropleiding richting Food, Nutrition & Health, waarbij je zelf je eigen cursussen en vakken kiest. 


Fontys

Fontys is de oudste en grootste hogeschool van Venlo. De 4000 studenten komen van ver de hele wereld en dat hoor je direct als je de campus binnenloopt. Het Engels, Bulgaars, Duits en Chinees vliegt je om de oren. Dit biedt natuurlijk ook de mogelijkheid tot gave uitwisselingen! 

Wil je liever in het Nederlands studeren? Dat kan natuurlijk ook! Fontys heeft bacheloropleidingen op het gebied van Marketing&Economie, Techniek, Logistiek en Educatie. Je kunt er ook twee masteropleidingen volgen en zelfs je MBA behalen!


Check hier alle opleidingen in Venlo

Wil jij gaan studeren in Venlo? Kijk hier welke opleidingen je allemaal kunt doen.

Alle opleidingen in Venlo

Wat is er allemaal te doen in Venlo?

Studeren is natuurlijk meer dan alleen naar school gaan. Check hier de vetste plekken om te feesten!

Uitgaan in Venlo

Op kamers in Venlo?

Wil je op kamers gaan tijdens je studie? Checkpoint regelt het voor je!

Checkpoint regelt het!
Checkpoint, het informatiepunt voor studenten in Venlo

Checkpoint is het digitale en fysieke informatiepunt voor studenten. Je kunt er terecht met al je vragen over studeren, wonen, werken en leven in Venlo. Check hier wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

  Stel je vraag op Facebook   Bel ons op +31773905944   info@checkpointvenlo.com   Veel gestelde vragen
Vraag Checkpoint om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×