Wat te doen in tijden van corona? Wij helpen je graag op weg!

Het moment is daar: Uit verveling ben je inmiddels door het volledige Netflix aanbod heen, je studentenkamer is al drie keer opnieuw ingericht en alle boeken van je 'must read' lijstje zijn uitgelezen. Het is tijd voor wat inspiratie:

Fit in Venlo

Maak plezier, blijf fit en leer nieuwe mensen kennen.

Sport in Venlo

Studentenverenigingen

De ideale manier om medestudenten te leren kennen en je thuis te voelen in Venlo.

Studie- en studentenverenigingen

Agenda

(Online) evenementen in Venlo.

Bekijk het overzicht

We begrijpen dat het lastig is om je als student in een nieuwe stad te oriënteren als het niet gaat zoals normaal. De evenementen, feestjes en het in de avond uiteten zullen even moeten wachten maar dat wil niet zeggen dat er niks anders te doen is! We willen je graag thuis laten voelen in Venlo en geven je daarom een aantal leuke tips.


Online gezelschapspellen

Online les via MS Teams, meetings, pubquizen, we zijn het inmiddels allemaal wel gewend. Maar je kunt nog veel meer leuke dingen online doen! Speel bijvoorbeeld online spelletjes met én tegen vrienden. We hebben een rondje gedaan op het web en kwamen een aantal leuke, (gratis) online spellen tegen die we graag met jullie delen:


Natuurgebieden

De natuur in is altijd een goed idee, zelfs in de winter tijdens de koud(ere) dagen. Geniet van de winterse landschappen en schiet ondertussen mooie plaatjes. Neem even een break van je studie zodat je daarna weer knallend aan de slag kan. Maak een wandeling of fietstocht door de mooie natuurgebieden van Venlo.

 • Het Jammerdal is een natuurgebied dat in veel Venlose carnavalsliedjes wordt bezongen, én één van de mooiste natuurgebieden van Venlo.
 • De Groote Heide ligt tussen Venlo en de Duitse grens. Met 250 hectare aan natuur kom je altijd wel iets moois tegen.
 • Het Zwart water ligt tegen het dorpje Velden aan welke bij de gemeente Venlo hoort. Je kunt er heerlijk fietsen of wandelen.
 • Wandel tussen de dorpen Baarlo en Velden in één lange natuurlijn lang de maas door het stedelijk gebied van Venlo. Wie weet spot je nog enkele Galloway-runderen want zij begrazen dit gebied.

Studentenverenigingen

Om je niet alleen te voelen in de studentenstad waar je op kamers woont zijn studiegenoten natuurlijk heel erg belangrijk. Doordat alle kroegen, café's en restaurants in de avond nu een tijdje dicht zijn, begrijpen we dat de drempel hoger is om nieuwe mensen te leren kennen. Daarom doen studentenverenigingen er alles aan om je toch thuis te laten voelen en bedenken ze allemaal leuke (online) corona-proof evenementen.

We hebben alle studenten- en studieverenigingen in Venlo voor je op een rijtje gezet:


Sporten

Juist nu is het extra belangrijk om te blijven bewegen en goed voor jezelf zorgen. Maar nu is in de avond sporten helaas even niet mogelijk, dus moeten we improviseren om fit en gezond te blijven. Neem op tijd pauze en zorg ervoor dat je genoeg blijft bewegen naast een hele dag (online) les achter je laptop. Ga bijvoorbeeld:

 • Hardlopen in de frisse buitenlucht
 • Yoga oefenen op een matje in je studentenkamer
 • Fitnessoefeningen volgen via een gratis app of YouTube tutorials
 • Touwtje springen
 • Fietsen door de bossen
 • Wandelen in je wijk of in de mooie natuurparken die Venlo te bieden heeft
 • Of meld je aan bij een van de sportverenigingen die Venlo rijk is en ga lekker vroeg in de ochtend of tussendoor je studie / werk door sporten

Koop en bestel lokaal

Het zijn voor iedereen gekke tijden en het is belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Steun de winkels en restaurants in Venlo en shop je nieuwe outfit, schoenen of cadeaus daarom lokaal! Net als Anne. Zij kocht haar nieuwe koptelefoon in Tegelen, een dorpje van de gemeente Venlo. Hieronder twee handige links om lokaal te shoppen:


Volg ons op Instagram @checkvenlo om up-to-date te blijven van het laatste nieuws en stel je vragen via onze DM!

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×