Blog Werken

Battle for talent

Venlo heeft een gigantisch aantal toonaangevende bedrijven. Wie over de bedrijventerreinen rijdt merk je pas hoe eindeloos het aantal eigenlijk is. En ze zitten niet voor niets in of rondom Venlo.


Koppelen van talent aan bedrijfsleven

Venlo als vestigingsstad is een strategische keuze. De ligging is namelijk dik in orde, de stad wordt niet voor niets logistieke hotspot genoemd. Als je de overkoepelende organisatie Ondernemend Venlo vraagt hoeveel wereldmarktleiders er in Venlo actief zijn dan weet je zeker dat je het antwoord: “Meer dan 20”, krijgt. Het precieze aantal is ook best lastig te bepalen omdat veel bedrijven het niet meteen van de daken schreeuwen. Het zijn bedrijven die stuk voor stuk wereldtop zijn in hun sector. Bedrijven die vaak goed geschoold personeel nodig hebben om ook in de toekomst te kunnen blijven pionieren. Venlo zet daarom, terecht, vol in op het opleiden van mensen die in die toekomst onderdeel kunnen zijn van die geweldige bedrijven.

Handen uit de mouwen

Het ondernemersklimaat is hier dus meer dan dik in orde. Venlo is een stad van kansen, ook voor hoger opleiden. Je hoeft ze alleen nog maar te pakken. Het ondernemerskarakter mag wel omschreven worden als proactief, innovatief en samen aanpakken. 

Venlo is een op de toekomst gerichte stad waar veel nieuwe initiatieven worden ontplooid, en waar veranderingen vooral als een uitdaging worden beschouwd. Veel evenementen en activiteiten komen voort uit Venlo zelf. Ze worden georganiseerd door ambitieuze en enthousiaste mensen die graag een bijdrage willen leveren aan de stad. Venlo heeft het al vaak bewezen; als je je tanden ergens inzet, kun je heel ver komen. En daar speelt de zelfmaakbaarheid van de stad een belangrijke rol in. 

Werken en leven in Venlo

We vinden het enorm belangrijk om te laten zien welke kansen studenten hier hebben na hun studie. Want voor een te gekke baan en het opdoen van ervaring hoef je niet weg na je afstuderen. Veel bedrijven sluiten namelijk heel goed aan op de studies die worden aangeboeden.

Waar de schoen af en toe nog wringt is bij maken van de juiste connectie tussen bedrijf en personeel. Een vergrijzend personeelsbestand is voor veel bedrijven realiteit maar waar is de opvolging te vinden? En vraag waar Ondernemend Venlo, onderwijs, overheid, recruiters en ook Venlo Partners een goed antwoord op moeten vinden. Want dat er gigantisch veel arbeidsmogelijkheden zijn, dat staat vast! Dat er talent is, kijkend naar het opleidingsaanbod en de Hogescholen en Universiteit ook. Samen willen we ervoor zorgen dat talent niet verloren gaat. Dat het lokale talent gekoppeld wordt aan het bedrijfsleven en vanuit daar een flitsende carrière tegemoet kan gaan. Want Venlo is niet alleen een goede plek om te werken, maar ook om te leven. De keuze om niet uit te vliegen maar hier te bouwen is zo gek nog niet.

  • Logistieke hotspot
  • Groots in Logistiek, Agro Food Innovation en Economie studies
  • Unieke studies die aansluiten bij de bedrijven
  • Hecht netwerk scholen en bedrijven
  • Veel stage en traineeshipmogelijkheden
  • Aandacht voor de startende ondernemer

Meer updates

Blog
Interreg Project Euregio Campus Limburg / Niederrhein

De mogelijkheden én voordelen van wonen en werken in de grensregio

Blog
De meest handige apps met studentenkortingen

Wil jij profiteren van studentenkortingen?

Blog
De Parade - Venlo

Parade is een van de leukste plekjes om wat te drinken of om een avondje te spenderen!

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×