Blog

Een nieuwe opleiding kiezen tijdens COVID-19

Momenteel heeft Covid ons land weer in zijn greep en de aankondiging dat er (weer) maatregelen worden genomen, maakt het er niet makkelijker op. Maar die studiekeuze komt sowieso en moet nog gemaakt worden. Hoe doe je dat nu?

Een studie kiezen tijdens Covid

Momenteel heeft Covid ons land weer in zijn greep en de aankondiging dat er weer maatregelen worden genomen, maakt het er niet makkelijker op. Maar die studiekeuze komt sowieso en moet nog gemaakt worden. Hoe doe je dat nu? Hieronder vind je enkele tips om zelf aan de slag te gaan en het kiezen van een studie makkelijker te maken.

  • Zorg ervoor dat je de (online) open dagen bezoekt om zo veel informatie te krijgen als nodig is. Alle scholen in Venlo hebben een aantal (online) open dagen georganiseerd.
  • Bekijk de website van jouw specifieke school of opleiding. Ze bieden veel informatie over de opleiding en alle ins en outs. Bekijk hun video's, check de socials en de meeste studies hebben wel interviews met studenten die je veel meer kunnen vertellen.
  • Ga naar studiekeuze123.nl/opleidingen en vergelijk de studies naast elkaar. Je vindt er informatie over het aantal studenten, mogelijkheden na je studie, de tevredenheid van studenten en algemene informatie. Je kunt dit allemaal vergelijken met vergelijkbare onderzoeken en aan de hand daarvan beslissen welke studie het beste bij jou past.
  • Ga met studenten in gesprek, kijk online via social media kanalen voor studenten van een bepaalde studie. De meeste scholen of opleidingen hebben een social media-account en laten vaak leerlingen van verschillende opleidingen zien. Neem contact met hen op en vraag om hun input en beoordeling.

Soms is het zelfs mogelijk om contact op te nemen met de school en misschien kunnen zij jou in contact brengen met enkele van hun leerlingen.

  • Sommige scholen bieden een proefdag van de studie aan. Meld je aan en bezoek een (online) proefdag. Je krijgt een duidelijker beeld van het onderwijs, het soort lessen dat je krijgt en je kunt praten met studenten die momenteel de studie volgen.
  • Enkele scholen organiseren online webinars over studiekeuze, informatie over interessegebieden, studiekeuzegesprekken en voorlichtingspresentaties van hun opleiding.
  • Ga online, vind alle benodigde informatie en maak die keuze!

Hopelijk tot volgend jaar in Venlo!


Meer updates

Blog
Karma Koffie - een nieuwe studenten start-up

Karma koffie gelooft in de kracht van tweede kansen geven en wil bijdragen aan een planeet waar voedselingrediënten een tweede leven krijgen.

Blog
VID - Venlo Introduction Day

Wil jij terugblikken op de VID?

Blog
Venlo Vertelt - Studenten in Venlo

Twee studenten uit Venlo vertellen waarom zij gekozen hebben voor Venlo als studentenstad. Benieuwd naar hun ervaringen? Check de video!

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×