Blog

De Keizerstraat

Èèn van de gezelligste straatjes van Venlo!

Helaas kunnen we nog niet op het terras genieten van een lekker hapje en drankje. Gelukkig is het dit weekend heerlijk lente weer en kun je bij veel restaurants in Venlo langs voor take-away. Maak een lekkere wandeling door de stad en loop eens door het keizerstraatje. Bestel een hapje en een drankje en geniet ervan op een bankje in de zon of loop naar het Julianapark om de hoek. #supportyourlocals

Stukje geschiedenis

Vroeger, in de 16e eeuw was de Keizerstraat nog een naamloze, onverharde weg achter het klooster langs. Wanneer het regende veranderde de straat in een modderpoel en daardoor kreeg het al snel de bijnaam "Floddergats". De naam van de straat zoals we hem nu kennen komt omdat in 1804 de keizer Napoleon Bonaparte te paard aankwam via de Keulsepoort.

De keizerin - Streetfood bunker

‘Nooit meer naar huis’ is het gevoel dat ze willen creëren als je bij De Keizerin binnenkomt. Een echte huiskamer omschrijft de sfeer het best. Genieten van drinks, bites & music in het leukste straatje van Venlo. Hopelijk kunnen ze je binnenkort weer verwelkomen in deze gezellige woonkamer maar voor nu kun je langs bij hun streetfood bunker voor heerlijke taco en margarita take-away!

  • Zaterdag 27 februari vanaf 13:00

Bij De Buren

Dit restaurant grenst aan de mooiste platenwinkel van West-Europa: Sounds. Normaal gesproken kun je hier terecht voor heerlijke, creatieve tapas maar dit weekend geniet je van deze ambachtelijke frietjes met luxe toppings!

  • Zaterdag 27 en zondag 28 februari van 12:00 tot 16:00

Cafe de Klep

De Klep is genoemd naar de 'bierpul met deksel (klep) waaruit Venlonaren in vroegere tijden hun bier dronken. Als je een glas bier wilde dan bestelde je een 'Klep'. Dit weekend kun je er langs voor heerlijke hapjes van de barbecue!

  • Zaterdag 27 en zondag 28 februari vanaf 14:00

Meer updates

Blog
Lente in Venlo

Inspiratie en tips voor een heerlijk Lente weekend!

Blog
Borrel Bites & Drinks

Maak een klein feestje van je weekend met deze heerlijke Bites & Drinks tips!

Blog
Choosing a study during Covid

Covid and choosing a new study.. How is that even possible? We give you some great tips to make a start.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×