Blog

Koningsdag

Normaal gesproken zou heel Nederland oranje kleuren om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren maar dat gaat dit jaar net even wat anders. Maar wat is er aanstaande dinsdag 27 april wel nog mogelijk met de juiste maatregelen?

De Koningsmarkt rondom het Lambertusplein in Blerick is de grootste in Limburg, 2019.

Terug in de tijd

Koningsdag begon als Prinsessendag. Op 31 augustus 1885 werd prinses Wilhelmina vijf jaar oud. Een Utrechtse krant besloot die dag te vieren in het lokale Oranjepark. De jaren daarop namen steeds meer steden zulke festiviteiten over, waardoor Prinsessedag een nationaal feestje werd, vooral voor kinderen. Al in 1890 veranderde de naam in Koninginnedag. Wilhelmina werd toen pas elf jaar oud, maar was al koningin, omdat haar 63 jaar oudere vader (Willem III) acht maanden eerder was overleden.

Vanaf 2013 deed koningin Beatrix afstand van haar kroon en werd prins Willem-Alexander de koning en veranderde Koninginnedag naar Koningsdag. Op Koningsdag vieren de Nederlanders de verjaardag van het staatshoofd Koning Willem Alexander. Op 27 april is hij jarig en dus staat die dag normaal gesproken in het teken van feesten, vrijmarkten en natuurlijk de koning zelf. Het Nederlandse koningshuis heet het Huis van Oranje en daarom is dit de nationale kleur. Heel Nederland loopt in oranje kleding, pruiken of schmink rond.
Meer updates

Blog
Interreg Project Euregio Campus Limburg / Niederrhein

De mogelijkheden én voordelen van wonen en werken in de grensregio

Blog
De meest handige apps met studentenkortingen

Wil jij profiteren van studentenkortingen?

Blog
De Parade - Venlo

Parade is een van de leukste plekjes om wat te drinken of om een avondje te spenderen!

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×