Blog

Leer jezelf echt kennen

Veel jongeren en studenten moeten nog ontdekken wie zij echt zijn of wat zij willen worden. Sommigen zitten er zelfs mee in hun maag. Er is geen enkele reden tot stress, want er zijn meerdere hulpmiddelen om jezelf beter te leren kennen!

Studiekeuzetest

Heb jij moeite met het maken van je keuze voor een studie? Je bent niet de enige, het is namelijk ook een hele lastige keuze. Het is vaak een keuze die de richting aangeeft waar jij de rest van je leven in gaat werken. Het klinkt heel zwaar, maar dit is natuurlijk niet het geval, want je kan altijd nog kiezen om door te studeren in een andere richting of een je kan een andere opleiding kiezen. Maar het liefst maak je in een keer de goede studiekeuze. Voor leerlingen die van de mavo afkomen is deze keuze misschien wel het lastigst. De meeste Mavo leerlingen slagen zonder vertraging af op hun 16e. Om op deze jonge leeftijd een keuze te maken wat jij later wilt gaan doen is dus behoorlijk lastig. Hiervoor is een studiekeuzetest een goed hulpmiddel om meer inzicht te geven in deze keuze. Maar let op, dit is een advies en niet moet daarom niet leidend zijn in jouw keuze. Kies altijd wat het beste bij jouw past en jij het meest plezier en energie uithaalt. Ben je er na deze test nog niet helemaal uit? Vraag dan hulp van je ouders, omgeving en je coördinator van school.

Beroepskeuzetest

Zit jij al in de volgende fase en bij jij al bijna afgestudeerd? Dan is het tijd om te kijken wat jij gaat doen na je opleiding. Ook dit is een lastige keuze, al verschilt dit per opleiding. Heb jij ervoor gekozen om een brede opleiding te doen, dan kan jij alle kanten op en is het heel handig om advies te verkrijgen via een gratis beroepskeuzetest.

Heb jij een hele specifieke opleiding gevolgd als rechten, dan is de kans groot dat jij wat gaat doen in de advocatuur. Ben jij nog niet aan het eind van jouw opleiding, maar juist aan het begin of zit je nog op de middelbare school? Dan is een beroepskeuzetest ook erg handig om alvast vooruit te kijken naar wat jij mogelijk in de toekomst wilt gaan doen. Ook bij deze test geldt dat dit een advies is, dus laat het nooit leidend zijn in jouw keuze!

Algemene testen

Ben jij niet op zoek naar een studiekeuze- of beroepskeuzetest, maar wil jij jezelf beter leren kennen? Dan zijn er verschillende algemene testen. Wil jij weten waar jouw kwaliteiten liggen? Puur uit interesse of bijvoorbeeld ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Dan kan je een keer Googlen op talent scan of competentietest. Zo leer je jezelf een heel stuk beter kennen.

Wil jij weten over hoeveel capaciteit jij beschikt in je hersenen? Of simpel gezegd wat jouw IQ is? Dan kan jij een IQ-test doen en weet jij binnen no-time wat jouw werk- en denkniveau is!


Meer updates

Blog
Hoe combineer je werken met je studie?

Je agenda zit helemaal vol, maar er moet ook tijd vrijgemaakt worden voor een bijbaan. Gastblogger Yannick Bos van Young Capital geeft tips hoe je werk, studie en privé kunt combineren.

Blog
Things to do when you're bored during Christmas

Tired of just hanging around and eating too much during Christmas? Here are some thing to do when you're bored.

Blog
All you need to know about Sinterklaas

For the Dutch, it’s not just another holiday or a silly story you tell your children, it is the most important Dutch celebration of the year.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×