Blog

Omgeving Venlo - Baarlo

Rondom Venlo bevinden zich leuke dorpen en andere plekjes die een bezoek waard zijn. Ga eens een kijkje nemen in Kastelendorp Baarlo.


Breng een bezoekje langs de kastelen van Baarlo of breng een bezoekje aan Maes21 voor een lunch met uitzicht op 'Mooder Maas', maak een wandeling of geniet op een terrasje van al het schoon of breng een bezoek aan Chateau de Raay voor een lunch of diner.

Kasteel de Berckt

Kasteel de Berckt is een kasteel gelegen in Baarlo. Het was vroeger een 16e-eeuwse kasteel geheel in renaissancestijl, maar in 1830 werd het herbouwd in de neoclassicistische stijl. Van 1901 tot 1922 was het kasteel in gebruik als klooster voor een orde van Franse karmelietessen. Tot aan de tweede helft van de 20e eeuw heeft het onderdak geboden aan meerdere kloosterorden. Vanaf 1995 is het kasteel een evenementen- en congrescentrum geworden met mogelijkheden tot overnachten.

Kasteelhoeve d'Erp

Aan de zuidkant van het dorp ligt Kasteel d'Erp. Voorheen werd dit kasteel ook wel Huys Baarlo of de Borcht genoemd. De naam d'Erp is ontleend aan de laatste adellijke familie die in het kasteel woonde. De familie d'Erp verliet in 1914 het kasteel. Tussendoor is het kasteel gerestaureerd en daarnaast heeft ook de Burgemeester van Maasbree hier een tijdje gewoond. In 1993 is het kasteel verkocht en inmiddels dient het als een luxe vakantiehuis.

Maes21

Maes21 is een bijzonder plekje gelegen aan de Maas, waar je heerlijk kunt eten & drinken in een gezellige, huiselijk en gastvrije sfeer. Maes21 ligt direct aan de Maas en biedt dus een fantastisch uitzicht en kijkt direct uit op Kloosterdorp Steyl en het veer. Je kunt hier fietsend vanuit Steyl of Hout Blerick komen en een momentje rust pakken. Ze hebben een diverse kaart met voor ieder wat lekkers zoals: tosti's, uitsmijters, salades en nog meer diverse gerechten. Leuk feitje: Maes21 beschikt over een eigen moestuin. De keuken maakt gebruik van groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. Dat wordt smullen!

Château De Raay

Château De Raay is een kasteel en dateert uit de 13e eeuw. Inmiddels is het omgetoverd tot een prachtig hotel, maar zijn authentieke ornamenten nog behouden gebleven. Het hotel heeft een fantastische tuin met vijver en je komt er helemaal tot rust. Daarnaast kun je genieten van heerlijke gerechten van 'De Tuin van de Barones'. Je kunt er terecht voor een lunch van 12.30 - 15.00 uur en voor een diner van 18.00 - 21.30 uur.

PS Aero

PS Aero is een specialiteitenmuseum gericht op ex-militaire vliegtuigmotoren en onderdelen. Ze hebben er diverse vliegtuigen, helicopters, simulators en onderdelen staan welke te huur of te koop zijn. Wil jij een kijkje nemen? Je kunt ze mailen voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding krijg je een kijkje achter de schermen, in de cockpit van diverse vliegtuigen en kun je al je vragen stellen aan de gids.


Meer updates

Blog
Interreg Project Euregio Campus Limburg / Niederrhein

De mogelijkheden én voordelen van wonen en werken in de grensregio

Blog
De meest handige apps met studentenkortingen

Wil jij profiteren van studentenkortingen?

Blog
De Parade - Venlo

Parade is een van de leukste plekjes om wat te drinken of om een avondje te spenderen!

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×