Blog

Omgeving Venlo - Tegelen

Rondom Venlo bevinden zich leuke dorpen en andere plekjes die een bezoek waard zijn. Ga eens een kijkje nemen in Tegelen, wat op fiets- of eventueel loopafstand van Venlo ligt.


Tegelen ligt maar op 15 minuten fietsafstand van Venlo. Ben je gek op wandelen? Loop dan langs de Maas af richting Tegelen voor de sportievelingen onder ons. Die kunnen trouwens ook goed terecht bij Fun Forest voor een avontuurlijke klim. Of ga eens langs Emmaus Feniks om wat toffe tweedehands spullen te scoren, bezoek op zaterdag de markt of als je van theater houdt, check dan vooral de agenda van de Doolhof. Meer zin om rustig aan te doen en van een hapje of drankje te genieten? Bezoek dan Friture Bronkhorst of Staccato.

Fun Forest

Fun Forest is een klimbos gelegen in Tegelen. Leuk om er samen met vrienden op uit te trekken en een keer wat actiefs te gaan doen. Klimmen is namelijk voor jong en oud. Er zijn verschillende parcoursen die je kunt afleggen, van beginnend tot gevorderd. Dus tijd om de boom in te gaan en slinger als een ware Tarzan of Jane door de bossen.

Friet eten bij Friture Bronkhorst

Friture Bronkhorst is zeker een bezoekje waard als je gek bent op friet. De friture ligt op het Wilhelminaplein in het centrum van Tegelen. Ze hebben er heerlijke zelfgemaakte frieten en een breed aanbod aan snacks of geniet van een bakje zuurvlees

De Doolhof Tegelen

De Doolhof in Tegelen is een openluchttheater naast het centrum van Tegelen. Hier worden vaker diverse voorstellingen en concerten gegeven. Er is een groot podium, maar er zijn ook diverse kleinere intieme plekjes waar opgetreden kan worden. De Doolhof in Tegelen biedt plek voor muziek, dans, toneel, theater, cabaret en kunst.

Staccato Tegelen

Grand Cafe Staccato ligt midden aan de grote weg in het hart van Tegelen. Je kunt hier genieten van een lunch, diner of heerlijke borrel. Daarnaast zijn er ook vaker liveoptredens, evenementen en exposities. Vanuit het terras kun je genieten van alles en iedereen die voorbijkomt en heb je dus flink wat om naar uit te kijken.

Weekmarkt Tegelen

Iedere zaterdag is er weekmarkt in Tegelen. Op het Wilhelminaplein staan diverse kramen verspreid met een divers assortiment. Zo kun je er terecht voor groente en fruit, bloemen, kleding en nog veel meer... De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur, dus ook voor de niet zo vroege vogels is er tijd genoeg om langs te komen.

Emmaus Feniks

Emmaus Feniks is een tweedehandswinkel, gelegen in het voormalig Trappistenklooster in Tegelen. De winkel verzamelt en verkoopt 2e-hands goederen met als doel om daar ook weer mensen van te helpen en een nieuwe kans te geven. Zo bieden zij hun een dak boven het hoofd en een reden om iedere dag weer uit bed te komen. Bij het Emmaus Feniks kun je flink ronddwalen en kijk jij je ogen uit. Het klooster heeft meerdere ruimtes vol met ‘hidden gems en treasures’. Na het rondstruinen kun je genieten op het terras van een hapje en drankje.


Meer updates

Blog
Interreg Project Euregio Campus Limburg / Niederrhein

De mogelijkheden én voordelen van wonen en werken in de grensregio

Blog
De meest handige apps met studentenkortingen

Wil jij profiteren van studentenkortingen?

Blog
De Parade - Venlo

Parade is een van de leukste plekjes om wat te drinken of om een avondje te spenderen!

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×