Blog

Student Startup - Banana Business

Voedselverspilling verminderen door lekkere producten te maken van bananenschillen.


Banana Business is een Student Startup van Daphne, Marit, Minke, Simone en Joëlle die samen studeren aan Maastricht University - Campus Venlo. De missie van deze enthousiaste studenten luid: “voedselverspilling verminderen door lekkere producten te maken van bananenschillen”.

Het bedrijf is ontstaan vanuit een project voor de Master Health Food Innovation Management aan Maastricht University -Campus Venlo. Ze werkten als team al eerder samen aan een project waarbij ze tagliatelle maakten van uienschillen om voedselverspilling te verminderen. “Hoewel de pasta zelf niet heel lekker was, bleven we het idee van voedselverspilling interessant vinden. Daarom zijn we gaan kijken naar andere reststromen en zo kwamen we uit bij bananenschillen.” Wist je dat bananen (na appels) de meest gegeten fruitsoort in Nederland zijn? Volgens het Voedingscentrum eten we in Nederland 20 gram bananen per dag, wat neerkomt op zo’n 720 miljoen bananen per jaar. Om al die bananen zit natuurlijk een schil, die weggegooid wordt. Zonde! De meiden van Banana Business willen deze verspilling verminderen en maken van de schil een plantaardig alternatief voor vlees: Pulled Peel. “Dit maken we van bananenschillen en een geheime kruidenmix.” De schillen krijgen ze via Neder Banaan, een bedrijf waarmee ze samenwerken. Zij kweken momenteel zelf bananen in hun kas in Ede. Het doel van Banana Business is om later meerdere stromen van bananenschillen te vinden en deze om te toveren tot hun eigen Pulled Peel.

1 / 5

Momenteel wachten ze op de eerste oogst bananen van Neder Banaan en treffen ze voorbereidingen om de schillen hiervan te kunnen verwerken. “Ook testen we veel recepten uit met ons product. Pulled Peel is bijvoorbeeld heerlijk op wraps, in broodjes en ook op flammkuchen!”

Wil je de ontwikkelingen rondom deze toffe Student Startup volgen? Je kunt ze vinden op Instagram, Facebook en via www.banana-business.com

1 / 3

Meer updates

Blog
Omgeving Venlo - Horst aan de Maas

Horst aan de Maas, divers en voor ieder wat wils

Blog
Student Startup - Bitez

Met ons bedrijf willen we graag gezonde en duurzame snackproducten maken.

Blog
Omgeving Venlo - Baarlo

Baarlo, dorp aan de Maas met uitzicht op Steyl

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×