Blog

Student Startup - Bitez

Met ons bedrijf willen we graag gezonde en duurzame snackproducten maken.


Bitez is een Student Startup bestaande uit Daniël, Joep, Bernadette en Art. Allen studenten met een achtergrond in Biomedische wetenschappen en de master Health Food Innovation Management aan Maastricht University – Campus Venlo. Ze zijn allen zeer gedreven en hebben een passie voor ondernemen en de gezonde voedingsindustrie en dragen dit vol enthousiasme uit met hun start up, Bitez!

De startup is ontstaan vanuit een opdracht van de universiteit om een product te gaan ontwikkelen. Hier zijn ze als team mee aan de slag gegaan en daar is een vegetarische variant op de Zuid-Afrikaanse Biltong uit ontstaan, gemaakt van shiitake paddenstoelen. Met dit product hebben ze ook deelgenomen aan de Nederlandse Ecotrophelia competitie, waar ze de eerste prijs hebben binnengesleept! Daarna mochten ze hun product presenteren op de Europese Ecotrophelia finale, helaas hebben ze hier geen prijs behaald, maar zijn ze wel een ervaring rijker.

Momenteel zijn ze druk bezig om te kijken naar andere mogelijkheden om meer toegankelijke producten te ontwikkelen. Daar is een chips op basis van champignon reststromen uit ontstaan, genaamd Bitez – Biltong Flavoured. Met Bitez – Food Innovations willen ze dus graag gezonde en duurzame snackproducten gaan aanbieden, die ook nog eens heel smakelijk zijn.

Op dit moment zijn ze druk bezig met het ontwikkelen van hun prototype en daarnaast wordt er gewerkt aan een marketingstrategie. Het doel is om het product eerst binnen horecagelegenheden te introduceren en daarna te kijken naar mogelijkheden binnen de supermarkt of groothandel. In dit proces worden ze ondersteund en begeleid door hun mentor en een succesvol ondernemer.

In de toekomst hopen ze nog meer gezonde en duurzame producten te maken door het gebruik van reststromen van diverse soorten producten en niet enkel de champignon. Hiermee kunnen ze nog verschillende kanten op qua producten en smaken. Wie weet wat de toekomst ze brengt...

Wil je op de hoogte blijven de laatste ontwikkelingen van deze toffe startup? Je kunt ze blijven volgen via de website https://bitezfoods.com/


Meer updates

Blog
Interreg Project Euregio Campus Limburg / Niederrhein

De mogelijkheden én voordelen van wonen en werken in de grensregio

Blog
De meest handige apps met studentenkortingen

Wil jij profiteren van studentenkortingen?

Blog
Karma Koffie - een nieuwe studenten start-up

Karma koffie gelooft in de kracht van tweede kansen geven en wil bijdragen aan een planeet waar voedselingrediënten een tweede leven krijgen.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×