Nieuws

Studenten gaan Venlo adviseren

Een studentenraad, bestaande uit studenten van Fontys, Has Hogeschool en Maastricht University, gaat Venlo adviseren om zich nóg meer als studentenstad te kunnen profileren.

De studentenraad bestaat uit acht studenten en gaat zes keer per jaar om tafel gaat met de gemeente, Venlo Partners en CheckVenlo. De raad gaat advies geven over het verbeteren van studeren, wonen, werken en leven voor studenten in Venlo. 

Internationale studenten

Fontys-studente Iren Ivanova uit Bulgarije is één van de acht raadsleden. Volgens haar is Venlo al goed op weg en zijn vooral cafés en restaurants, entertainment en goed openbaar vervoer al goed geregeld. Toch ziet ze ook nog wat punten die beter kunnen. 'Internationale studenten zijn bijvoorbeeld nog nog te weinig geïntegreerd. De studenten hebben niet in de gaten dat ze in de toekomst kunnen profiteren van een netwerk in het buitenland.'

Aan Iren en de andere raadsleden om hier de komende jaren iets aan te doen. De studentenraad wordt op 1 november officieel gepresenteerd.


Meer updates

Blog
Hoe combineer je werken met je studie?

Je agenda zit helemaal vol, maar er moet ook tijd vrijgemaakt worden voor een bijbaan. Gastblogger Yannick Bos van Young Capital geeft tips hoe je werk, studie en privé kunt combineren.

Blog
Things to do when you're bored during Christmas

Tired of just hanging around and eating too much during Christmas? Here are some thing to do when you're bored.

Blog
All you need to know about Sinterklaas

For the Dutch, it’s not just another holiday or a silly story you tell your children, it is the most important Dutch celebration of the year.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×