Blog

Studeertips tijdens COVID

Momenteel worden er weer examens afgenomen en dit is de minst favoriete tijd van studenten. Om je op weg te helpen heeft Checkvenlo een aantal tips voor jou als student opgeschreven! We hopen dat deze tips de situatie een beetje draaglijker maken.

Je vraagt je waarschijnlijk af, waar heb ik tips voor nodig? Nou, we denken dat alles je kan helpen om de gewenste cijfers te halen. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet, zodat jij betere resultaten kunt behalen!

  • Tip 1: Organiseer je studieplek

Probeer al die afleidingen (ja, zelfs je telefoon) kwijt te raken. Zorg er ook voor dat je je op je gemak voelt! Dus zorg voor een warme deken en wat warme chocomel! Alles moet perfect zijn tijdens het studeren.

  • Tip 2: Neem regelmatig pauze

Uit onderzoek is gebleken dat het heel belangrijk is om pauzes te nemen! Het neemt je hoofd van de studie en doet je even aan iets anders denken. Houd er echter rekening mee dat je je pauzes moet timen, zodat je geen kostbare tijd verliest.

  • Tip 3: Haal een frisse neus

Ja, we weten het, je hebt niet alle tijd en het weer is niet geweldig. Maar ga alsjeblieft naar buiten! Frisse lucht is erg belangrijk voor je concentratie, ook is het fijn om even in een andere omgeving te zijn!

  • Tip 4: Maak flashcards

Een van de beste studietips voor studenten! Flashcards gebruiken tijdens het studeren. Door flashcards te gebruiken, kun je jezelf testen en onthoud je leermateriaal waarschijnlijk sneller!

  • Tip 5: Heb plezier tijdens het leren!

Het opsplitsen van materialen en het maken van rijmpjes kan leren gemakkelijker en leuker maken! Het helpt je ook om dingen beter te onthouden!


Meer updates

Blog
Karma Koffie - een nieuwe studenten start-up

Karma koffie gelooft in de kracht van tweede kansen geven en wil bijdragen aan een planeet waar voedselingrediënten een tweede leven krijgen.

Blog
VID - Venlo Introduction Day

Wil jij terugblikken op de VID?

Blog
Venlo Vertelt - Studenten in Venlo

Twee studenten uit Venlo vertellen waarom zij gekozen hebben voor Venlo als studentenstad. Benieuwd naar hun ervaringen? Check de video!

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×