Blog

Vastelaovend countdown: nog maar 3 dagen

Vanaf deze vrijdag is het één groot feest in de stad. Vijf dagen feesten, drinken, feesten en plezier maken met je vrienden. Een paar redenen waarom je dit feest niet mag missen!

Carnaval is een traditioneel feest

De eerste berichten over Vastelaovend in Venlo dateren uit 1349. Het is een christelijke traditie die voorafgaat aan de vastentijd van 40 dagen. Carnaval wordt vooral gevierd in het zuiden en delen van het oosten in Nederland. In Limburg heet carnaval 'Vastelaovend', genoemd naar de vastentijd.

Muziek is overal

Tijdens Vastelaovend treden op verschillende pleinen in de binnenstad van Venlo bandjes op. Allemaal zingen ze hun beste Vasteloavend-liedjes en je bent van harte welkom om mee te zingen en te dansen.

Verkleden is veel leuker

Iedereen draagt zijn favoriete outfit, heeft zijn mooiste make-up op en is in een goed humeur. Kijk hoe iedereen verkleed is en geniet samen van de Vastelaovend.

Ontmoet nieuwe mensen

Duizenden mensen uit het hele land komen om weer een Vasteloavend-seizoen in Venlo te vieren, waardoor het een perfecte kans is om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van deze traditie.

Voor ieder wat wils

Aangezien er in Venlo meerdere plekken zijn waar je je kunt vermaken en uitleven. Ga naar de Parade voor een buitenfeest of bezoek je favoriete café. Bij Grenswerk is er elke dag een Vastelaovland feest, en vergeet het Locomotief niet. Verken de stad en ga op zoek naar je favoriete plekje!


Meer updates

Blog
Interreg Project Euregio Campus Limburg / Niederrhein

De mogelijkheden én voordelen van wonen en werken in de grensregio

Blog
De meest handige apps met studentenkortingen

Wil jij profiteren van studentenkortingen?

Blog
Studeertips tijdens COVID

Om je te helpen tijdens de examenperiode heeft Checkvenlo enkele tips voor jou als student opgeschreven!

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×