Heb ik een extra verzekering nodig?

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een basiszorgverzekering te hebben. Deze basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Daarnaast kan iedereen zich (vrijwillig) aanvullend verzekeren voor kosten die het basispakket niet vergoedt.

Aanvullend verzekeren?

Verwacht je hoge zorgkosten, bijvoorbeeld omdat je een slecht gebit hebt, dan is het mogelijk verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Of een aanvullende verzekering nodig is of niet, hangt dus af van de zorg die je verwacht nodig te hebben, de kosten die een eventuele aanvullende verzekering met zich meebrengen en de vergoedingen die deze aanvullende verzekering biedt. Liggen de kosten van de aanvullende verzekering lager dan de vergoedingen die je verwacht te krijgen? Dan is een aanvullende verzekering voor jou interessant.

Zorgverzekering voor niet-Nederlanders

Als je als niet-Nederlander hier gaat werken, heb je ook een Nederlandse zorgverzekering nodig. Je bent verplicht om zo'n zorgverzekering af te sluiten, ook als je al een ziektekostenverzekering hebt in het land van herkomst. Je kunt bij elke Nederlandse zorgverzekeraar een verzekering afsluiten; ook bij HollandZorg. Naast de verplichte basisverzekering kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten, waarmee je extra vergoedingen krijgt.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×