Werken in Venlo

Venlo is een ondernemende stad, met een karakter dat zich kenmerkt door durf en door aanpakken. Innovatie en vernieuwing zijn onmisbaar. Venlo ligt centraal tussen de Randstad Holland en het Midden-Europese achterland. Heel strategisch dus.

Derde grootste logistieke hotspot

Door zijn uitstekende ligging ten volle uit te buiten, is Venlo uitgegroeid tot logistieke hotspot van Nederland, na Rotterdam en Schiphol. Behalve in logistiek is Venlo sterk in agro & food, kennisintensieve en maakindustrie en retail. Samen met logistiek zijn dat de pijlers onder een sterke stedelijke economie. Een aantal van de in Venlo gevestigde bedrijven vind je hieronder. Kijk vooral ook even op de eigen websites om een goede indruk te krijgen van wat allemaal gemaakt, geproduceerd en gedaan wordt in Venlo!


Océ

Het Nederlandse Océ (a Canon Company) behoort wereldwijd tot de leidende ondernemingen op het gebied van document- en informatiemanagement. Het bedrijf ontwikkelt producten en diensten voor efficiënte en effectieve uitwisseling van informatie. De onderneming is actief in meer dan tachtig landen en heeft research- en productiecentra in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Tsjechië, de Verenigde Staten en Japan. Océ telt wereldwijd 3.900 medewerkers en realiseerde in 2015 een omzet van € 780 miljoen. Op 1 januari 2020 is de naam Océ gewijzigd in Canon Production Printing


Seacon Logistics

Seacon Logistics is een internationale expediteur die haar hoofdkantoor heeft in Venlo. Intussen is het uitgegroeid tot een multimodaal logistiek bedrijf met meer dan 800 werknemers werkzaam en 200.000 m2 warehouse- en kantooroppervlak.

Het bedrijf is in 1985 opgericht door Hai Berden en werkt vanaf haar ontstaan -met name op de terminals in Venlo en Duisburg- samen met Europe Container Terminals uit Rotterdam. Intussen heeft het bedrijf een wereldwijd netwerk van agenten en eigen vestigingen in Nederland (4x), Duitsland (5x), Rusland, Italië, Hongarije, Verenigde Staten en India.


Vistaprint/Cimpress

Cimpress (voorheen Vistaprint) is een online drukwerkleverancier met zijn hoofdkantoor in Venlo. Het bedrijf biedt klanten de mogelijkheid om bedrukte producten en promotiemateriaal online te bestellen. Het bedrijf bezit 90 procent van de online printmarkt. Cimpress heeft meer dan 1850 werknemers in dienst die wereldwijd werkzaam zijn op diverse locaties. De kantoren in de Verenigde Staten zijn gevestigd in Lexington, en het Europese kantoor staat in Barcelona. De twee drukkerijen staan in Windsor in Canada en Venlo in Nederland. Naast Vistaprint bezit Cimpress onder andere ook de merken Albelli, Drukwerkdeal en Pixartprinting.


Scelta

Scelta Mushrooms is internationaal marktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van champignons. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf, The Scelta Institute, staat in Venlo. ‘Winnovatie’ is het fundament onder het bedrijf: door continue innovatie wil Scelta haar positie als leidende, vernieuwende speler in de champignonwereld handhaven. Scelta Mushrooms is een innovator bij uitstek. Het bedrijf blijft samen met de partnerbedrijven zoeken naar nieuwe toegevoegde waardes in de champignonsector. Mede daardoor is het een veelzijdige leerplek voor studenten.


Tasty Tom

Oprichter Ton Janssen introduceerde in 1995 de inmiddels bekende tomaat. Hij was daarmee de eerste tomatenteler met een eigen merknaam. De zoete Tasty Tom wordt in het hele land in supermarkten verkocht. Tasty Tom-tomaten worden het hele jaar door geoogst. Dat heeft te maken met de slimme manier waarop de 5 telers van Tasty Tom samenwerken. En hun seizoenen op elkaar afstemmen. Als de ene teler met de oogst start, beginnen bij een ander de plantjes pas net te groeien. Zo zijn er het hele jaar door verse Tasty Tom-tomaten verkrijgbaar.

  info@checkvenlo.nl
Vraag CheckVenlo om hulp
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×